Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΖΑΣ Προγραμματική Διακήρυξη εκλογών 2014   Στην πρώτη μας θητεία μιλούσαμε για μια «Ορεστιάδα εν τάξει». Τα καταφέραμε. Αναδείξαμε το Δήμο Ορεστιάδας ως έναν από τους πιο οργανωμένους και νοικοκυρεμένους Δήμους στην Ελλάδα. Οι Περιφερειάρχες που πέρασαν, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των Υπουργείων, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας, είχαν μόνο καλά λόγια και επαίνους να μας απευθύνουν. 

   Η προσπάθεια αυτή είχε κόστος. Ανέτρεψε το σχεδιασμό που είχαμε και όσα προγραμματίζαμε πριν τις εκλογές. Έτσι όμως είναι η πολιτική. Πρέπει να προσαρμόζεσαι και να βάζεις προτεραιότητες για το κοινό καλό. Αυτό πράξαμε και δικαιωθήκαμε. Ο Δήμος μας ήταν έτοιμος να αντέξει σε κάθε πρόκληση. Με ικανό και μεθοδικό στελεχιακό δυναμικό, με προγραμματισμό για μελέτες και έργα, με την έξωθεν καλή μαρτυρία από υπηρεσίες και Υπουργεία.

   Δυστυχώς, η χώρα μας έπεσε στη δίνη της οικονομικής κρίσης και έφτασε στο χείλος της καταστροφής. Στην αρχή ακόμη της κρίσης, στις εκλογές του 2010, κάναμε μια γενναία επιλογή. Δε μοιράσαμε υποσχέσεις. Δε μιλήσαμε για έργα και μελέτες, για χρηματοδοτήσεις και αναπτυξιακά προγράμματα. Είπαμε την αλήθεια. Ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολα χρόνια.
   Έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε ως κύριο στόχο μας την προσπάθεια για κοινωνική συνοχή και αλληλοβοήθεια. Ονομάσαμε το συνδυασμό μας «Δημοτική Αλληλεγγύη» θέλοντας να καταδείξουμε τη σπουδαιότητα που θα είχε σ` εκείνη τη θητεία η ψυχική ενότητα και ο κοινός αγώνας.
   Όταν σε όλη την Ελλάδα πολλοί υποψήφιοι μιλούσαν σα να βρίσκονταν ακόμα στην εποχή των «παχιών αγελάδων», εμείς τολμήσαμε να πούμε την πικρή αλήθεια. Ότι έρχονται μέρες δύσκολες για όλους. Τελικά, δυστυχώς, επαληθευτήκαμε. Η κατάσταση έγινε χειρότερη και η κρίση χτύπησε όλους τους Έλληνες.
   Ο Δήμος Ορεστιάδας όμως ήταν προετοιμασμένος και άντεξε. Όταν πολλοί Δήμοι έφτασαν στη χρεωκοπία, όταν έκλεισαν βασικές δομές τους, όταν δεν είχαν πληρώσουν τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές, εμείς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκριθήκαμε σε όλες τις δυσκολίες.

   Έτσι σήμερα, ο Δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται και πάλι μεταξύ των καλύτερων Δήμων στην Ελλάδα. Το ξέρουν στα Υπουργεία, το ξέρουν στην Περιφέρεια, το ξέρουν στις υπηρεσίες και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Σ` αυτή τη θητεία που τελειώνει, προσαρμόσαμε τις απαιτήσεις και τους στόχους μας στις προτεραιότητες που έβαζε η οικονομική κρίση. Είχαμε μελέτες και σχεδιασμούς σε διάφορους τομείς, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα χρηματοδότησης. Ήμασταν έτοιμοι και οι Περιφερειάρχες δυσκολεύονταν γιατί έπρεπε να κρατήσουν χρήματα και για άλλους Δήμους της περιοχής, που δεν είχαν τη δική μας ετοιμότητα. Πιέσαμε, επιμείναμε, συγκρουστήκαμε και τελικά φτάσαμε σο σημείο να είμαστε με διαφορά πρώτοι σε απορροφητικότητα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πρώτοι σε ετοιμότητα μελετών, πρώτοι σε υλοποίηση έργων και ποιότητα υπηρεσιών.
   Αφήσαμε πίσω τους μη ρεαλιστικούς στόχους και τις υπερβολές και ρίξαμε όλο το βάρος στα έργα υποδομής για τον πρωτογενή τομέα, στην ποιότητα ζωής, στις σχολικές υποδομές και την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, στη δημιουργία προϋποθέσεων προσέλκυσης επισκεπτών και ανάδειξης μιας ελκυστικής εικόνας για το Δήμο μας.


   Για μας η προσπάθεια συνεχίζεται. Η κρίση είναι ακόμα εδώ. Γι` αυτό και επιμένουμε στην προτεραιότητα της «Δημοτικής Αλληλεγγύης». Εκεί βασιζόμαστε για να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Στην ανάδειξη της αναγκαιότητας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της σεμνότητας, της σοβαρότητας, του ρεαλισμού και της ειλικρίνειας.
   Δε θα σας μιλήσουμε για οράματα και θάματα. Δε θα σας υποσχεθούμε λαγούς με πετραχήλια. Δε θα σας παρουσιάσουμε κωδικούς και χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις. Δε θα σας πούμε ότι «λεφτά υπάρχουν».
   Το μόνο που θα υποσχεθούμε και θα το τηρήσουμε, είναι η αγάπη και η έννοια για το συνάνθρωπο, για το γείτονα, το συνδημότη, το συγχωριανό μας. Η αγωνία μας για τα σχολεία και τους μαθητές, για τους ηλικιωμένους, για τους πάσχοντες και τους οικονομικά ασθενέστερους.
   Θα συνεχίσουμε τον προγραμματισμό για τη σχολική στέγη και τη διατήρηση και επέκταση όλων των κοινωνικών δομών.
   Θα συνεχίσουμε την κατασκευή νέων και τη βελτίωση των υφισταμένων υποδομών για τον πρωτογενή τομέα, για τους αγρότες.
   Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη των υφισταμένων και θα προχωρήσουμε στη δημιουργία νέων δράσεων αναφοράς στον πολιτισμό.
   Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες και θα αναπτύξουμε δράσεις καινοτόμες και ρεαλιστικά αξιοποιήσιμες.


   Στην παρούσα θητεία μας το έργο που υλοποιήθηκε και συνεχίζεται ακόμα, ήταν πλούσιο σε όλους τους βασικούς τομείς.
  
   Ας αναφερθούμε μόνο στα κυριότερα από αυτά που υλοποιήσαμε, συνεχίζουμε να υλοποιούμε και συμμετέχουμε:

-Κατασκευή υπογείου δικτύου άρδευσης, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος επιφανειακού, στις Καστανιές.
-Κατασκευή υπογείου δικτύου άρδευσης, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος επιφανειακού,  στις γεωτρήσεις των αγροκτημάτων του Θουρίου.
-Κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος επιφανειακού, στις γεωτρήσεις της Στέρνας.
-Κατασκευή υπογείου δικτύου άρδευσης, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος επιφανειακού, στις γεωτρήσεις του Ορμενίου.
-Αντικατάσταση του επιφανειακού δικτύου με κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης στις γεωτρήσεις των αγροκτημάτων της Νέας Βύσσας (τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση).
-Βελτίωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών του πρώην Δήμου Κυπρίνου (σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ).
-Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης περιοχής Μικρής Δοξιπάρας (σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ).
-Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Φυλακίου (σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ).
-Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και αντλητικών συγκροτημάτων του οικισμού Πετρωτών (σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ).
-Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα Δίκαια (σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ).
-Εγκαταστάσεις απομάκρυνσης μαγγανίου – σιδήρου – θολότητας πόσιμου νερού πόλης Ορεστιάδας.
-Κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής Ορεστιάδας.
-Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Ριζίων.
-Εγκαταστάσεις απομάκρυνσης μαγγανίου – σιδήρου – θολότητας πόσιμου νερού Νέας Βύσσας.
-Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων για τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Βύσσας (αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης).
-Ασφαλτόστρωση του δρόμου από την Εθνική Οδό μέχρι το σταθμό επεξεργασίας λυμάτων Ορεστιάδας και τον οικισμό Παλιάς Σαγήνης.
-Οδική σύνδεση στα δημοτικά διαμερίσματα Βάλτος και Αμπελάκια.
-Κατασκευή του δρόμου σύνδεσης Ορεστιάδας με τον οικισμό ΟΕΚ ΙΙΙ στον Πύργο.
-Αποκατάσταση του δρόμου Πύργου – Λαγού.
-Βελτίωση βατότητας βορείου κεντρικού αγροτικού δρόμου στο Νεοχώρι, προς Στέρνα.
-Βελτίωση βατότητας αγροτικού δρόμου σύνδεσης Νεοχωρίου με Παταγή.
-Ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας στη Μικρή Δοξιπάρα.
-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή ταφικού τύμβου πρώην Δήμου Κυπρίνου.
-Αγροτική οδοποιία στις Καστανιές, στα Ρϊζια και στη Στέρνα.
-Αγροτική οδοποιία στη Νέα Βύσσα και στην Καβύλη.
-Προσθήκη νέας πτέρυγας με αίθουσες και εργαστήρια στο λιθόκτιστο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας.
-Προσθήκη ορόφου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας.
-Κατασκευή του 6ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας.
-Κατασκευή του 7ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας.
-Κατασκευή του 8ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας.
-Προμήθεια  εξοπλισμού ειδικών σχολείων Δήμου Ορεστιάδας.
-Ανάπλαση της πλατείας και του εμπορικού κέντρου Ορεστιάδας.
-Επέκταση πεζοδρόμων επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, από την οδό Ευριπίδου μέχρι την οδό Ορέστου, στην Ορεστιάδα.
-Λειτουργική ενοποίηση υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (υποδομές ΤΠΕ και εφαρμογές) και δεδομένων Δήμου Ορεστιάδας, για την εφαρμογή του Προγράμματος "Καλλικράτης".
-Αποκατάσταση ΧΑΔΑ πρώην Δήμων Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου.
-Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Υψώματα (πίσω από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης).
-Τεχνική Βοήθεια Δήμου Ορεστιάδας.
-Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Βορείου Έβρου.
-Ανάπλαση διασυνοριακής περιοχής Έβρου και Άρδα, στην περιοχή Καστανεών (σε συνεργασία με το Δήμο Σβίλενγκραντ)
-Πρόγραμμα Βύσσα – Σβίλενγκραντ Road Life (σε συνεργασία με το Δήμο Σβίλενγκραντ)
-Διαχείριση υδάτων και αντιπλημμυρική προστασία στο χωριό Trakiets του Δήμου Χασκόβου (σε συνεργασία με το Δήμο Χασκόβου)
-Πρόγραμμα «Δρόμοι, ανοιχτή πρόσβαση στην παροχή ασφάλειας» (σε συνεργασία με το Δήμο Χασκόβου)


   Στη διαδικασία της δημοπράτησης είναι τα εξής έργα:

- Δημοσιότητα ολοκληρωμένου σχεδίου αστικής ανάπτυξης Ορεστιάδας
-Πρόγραμμα για την πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας στο Δήμο Ορεστιάδας.
-Βελτίωση υποδομών χώρων διαβίωσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΡΟΜΑ) Ορεστιάδας.
-Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποίησης των αρδευτικών αντλιοστασίων βόρειας περιοχής Έβρου.
-Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Ορεστιάδας.

   Το συνολικό κόστος των παραπάνω έργων που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και δημοπρατούνται τώρα, φτάνει στα 37,5 εκατομμύρια ευρώ (συμβατικά ποσά). Τα ποσά με τα οποία εντάχθηκαν τα έργα ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή είναι η αλήθεια και όφειλαν να την ξέρουν όσοι ασκούν ανεύθυνη προεκλογική κριτική, σα να είναι τουρίστες στην Ορεστιάδα.


Έχουν υποβληθεί και αναμένονται σύντομα εντάξεις για τα παρακάτω έργα:

-Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποίησης αρδευτικών αντλιοστασίων βόρειας και νότιας περιοχής Άρδα του Δήμου Ορεστιάδας στο ΟΠΑΑΧ.
-Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποίησης αρδευτικών αντλιοστασίων περιοχής Βάλτου – Νεοχωρίου – Στέρνας του Δήμου Ορεστιάδας στο ΟΠΑΑΧ.
-Προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρονικής υδροληψίας με υδρόμετρο και κάρτα μνήμης σε αρδευτικές γεωτρήσεις, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ορεστιάδας στο ΟΠΑΑΧ.
-Προμήθεια και αντικατάσταση των αντλητικών συγκροτημάτων γωνιακής μετάδοσης των αρδευτικών γεωτρήσεων στο Δήμο Ορεστιάδας» στο ΟΠΑΑΧ.
-Αντικατάσταση επιφανειακού δικτύου με κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης στις γεωτρήσεις των αγροκτημάτων της τοπικής κοινότητας Χειμωνίου του Δήμου Ορεστιάδας στο ΟΠΑΑΧ.
-Προώθηση του Τοπικού Εμπορίου στο Δήμο Ορεστιάδας στα πλαίσια πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ.
-Πρόγραμμα διαλογής στην πηγή οικιακών και εμπορικών βιοαποβλήτων (κομποστοποίηση) του Δήμου Ορεστιάδας, στο Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».


   Για τη νέα θητεία μας, έχουμε ήδη έτοιμες και ώριμες τις εξής δράσεις προς υλοποίηση:

-Οδική σύνδεση του Πύργου με τη ΒΙΠΕ Ορεστιάδας.
-Δρόμος σύνδεσης του Βάλτου με τη Μικρή Δοξιπάρα.
-Βελτίωση του δρόμου Νεοχωρίου – Στέρνας - Ριζίων
-Βελτίωση βατότητας του δρόμου σύνδεσης από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)  Βύσσας μέχρι την Εθνική Οδό.
-Οριοθέτηση, κατασκευή κρασπέδων και ασφαλτόστρωση του δρόμου παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή της Ορεστιάδας.
-Ανάπλαση της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, από την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την οδό Ζαρίφη, στην Ορεστιάδα.
-Βελτίωση του δημοτικού φωτισμού Ορεστιάδας και αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με σύγχρονης τεχνολογίας τύπου led.
-Δεύτερη φάση κατασκευής υπογείου δικτύου άρδευσης, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος επιφανειακού, στις γεωτρήσεις του Ορμενίου.
-Δεύτερη φάση κατασκευής υπόγειου δικτύου άρδευσης, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος επιφανειακού, στις γεωτρήσεις της Στέρνας.
-Αντικατάσταση των υπόγειων αγωγών στο αρδευτικό δίκτυο Α1.
-Αντικατάσταση του επιφανειακού δικτύου, με κατασκευή υπογείου δικτύου άρδευσης στις γεωτρήσεις των αγροκτημάτων του δήμου Ορεστιάδας.
-Κατασκευή του 4ου νηπιαγωγείου Ορεστιάδας.
-Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή της Νέας Ελβετίας.
-Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στα Ρίζια.
-Υλοποίηση πλατφόρμας ψηφιακής ενημέρωσης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης των αγροτών του Δήμου Ορεστιάδας.
-Προστασία από πυρκαγιές μέσω της εγκατάστασης συστήματος ασύρματου – αυτόνομου τηλεματικού δικτύου εικονοληπτών, με άμεσο εντοπισμό της εστίας από Δήμο και Πυροσβεστική.
-Σύστημα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού για την αυτόνομη διαχείριση και τον έλεγχο των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης των πρώην Δήμων Τριγώνου, Κυπρίνου και Βύσσας.
-Ολοκλήρωση της αποχέτευσης στις περιοχές επέκτασης της Ορεστιάδας και στον Πύργο.
-Μονάδα ηλιακής ξήρανσης λάσπης ΕΕΛ Ορεστιάδας.
-Διερεύνηση επεξεργασίας και διάθεσης βοθρολυμάτων των πρώην Δήμων Τριγώνου και Κυπρίνου.
-Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προστασίας για το Δήμο Ορεστιάδας.
-Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Δήμου Ορεστιάδας.
-Βελτίωση υπηρεσιών πρόνοιας στο Δήμο Ορεστιάδας με τη χρήση τηλεματικής.
-«Ψηφιακές πολιτιστικές διαδρομές». Ψηφιακή ανάδειξη και προβολή πολιτιστικού, θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου, όλων των περιοχών του Δήμου Ορεστιάδας.
-Τεκμηρίωση, Ψηφιοποίηση και Διαχείριση Περιεχομένου με Ανάπτυξη Διαδικτυακής Πύλης Καταλογογράφησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ορεστιάδας.
-Ανάπλαση του οικισμού Πενταλόφου.
-Ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της πλατείας στη Στέρνα.
-Αποκατάσταση και ανάδειξη του μεταβυζαντινού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυπρίνου.
-Βιβλιοθήκη των Καραγατσιανών.
-Δημιουργία «έξυπνου» οικισμού στο αστικό κέντρο της Ορεστιάδας.
-Οργάνωση λειτουργίας συστήματος μονοπατιών Δήμου Ορεστιάδας.

   Το συνολικό κόστος αυτών των έργων που προγραμματίζουμε για τη νέα θητεία, ανέρχεται σε 51,5 εκατομμύρια ευρώ


   Εκτός από αυτά όμως, ήδη βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και την ομάδα σχεδιασμού του Νέου Περιφερειακού Προγράμματος, για τη δρομολόγηση ένταξης δύο ολοκληρωμένων προγραμμάτων: 

-Το ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης Ορεστιάδας, με κινητήριο μοχλό τη στήριξη της ενεργειακής απόδοσης και την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός: 12.310.000 ευρώ
-Το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα  Βιώσιμης Ανάπτυξης Περιοχής Τριγώνου. Συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός: 10.000.000 ευρώ.

   Οι τελικοί προϋπολογισμοί γι` αυτά τα δύο ολοκληρωμένα προγράμματα, θα προκύψουν μετά την οριστικοποίηση του ΠΕΠ.   Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Ορεστιάδας έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη και ουσιαστική εμπειρία από την υλοποίηση πολλών έργων από τα χρηματοδοτικά πακέτα Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ και Δ’ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ).
   Γι` αυτό τώρα είμαστε σε θέση σε σύντομο χρονικό διάστημα και ανάλογα με την πορεία του κάθε προγράμματος, να συντάξουμε ώριμες προτάσεις για ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Μάλιστα ο Δήμος Ορεστιάδας μέσω στελεχών του, συμμετέχει ήδη στο σχεδιασμό του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.   Όλα αυτά είναι η αλήθεια για το Δήμο Ορεστιάδας και τη δική μας θητεία.
   Όπως επίσης η ολοκλήρωση της νέας πλατείας, που μαζί με το εμπορικό κέντρο, το Ιστορικό και Λαογραφικό μας Μουσείο, την Ιστορική Βιβλιοθήκη της Αδριανούπολης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την επέκταση προς τον Πευκώνα και την περιοχή που προορίζουμε για το Σύλλογο των Καραγατσιανών – Αδριανουπολιτών, θα προσφέρει μια συνολικά θελκτική εικόνα για τους επισκέπτες του Δήμου μας. Ήδη οι πρώτες εικόνες από την πλατεία μας, έκαναν μεγάλη εντύπωση σε όλη την Ελλάδα.

   Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι στο Δήμο μας υφίστανται δύο από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα πανελλήνιας εμβέλειας. Το Φεστιβάλ του Άρδα και το Φεστιβάλ Θεάτρου του Διόνυσου. Δύο διοργανώσεις που διαφημίζουν συνολικά το Δήμο Ορεστιάδας και μάλιστα με σωστή και διαφανέστατη διαχείριση.
   Αν προσθέσουμε και όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στους οικισμούς του Δήμου μας, τα Ορέστεια και όλες τις δραστηριότητες του Δήμου Ορεστιάδας στο χώρο του πολιτισμού, έχουμε μια από τις πρώτες θέσεις πολιτιστικής δημιουργίας σε πανελλήνιο περιφερειακό επίπεδο.


   Μαζί με τη μεγάλη χαρά από την επιστροφή του ΑΟ Ορεστιάδας στην κορυφαία κατηγορία του βόλεϊ, όλες τις αθλητικές δραστηριότητες στο Δήμο μας, μαζί με την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και παρουσία, μαζί με την ανάδειξη του μοναδικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και με την εικόνα μιας Ορεστιάδας ως σύγχρονης πόλης, ο Δήμος Ορεστιάδας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το μέλλον με αισιοδοξία. Είναι έτοιμος να αναδείξει τα πλεονεκτήματά του, να προσελκύσει επισκέπτες και να διεκδικήσει αυτά που του οφείλει η κεντρική εξουσία.


   Τους στόχους μας θα τους πετύχουμε μόνο αν είμαστε προσγειωμένοι και ενωμένοι. Εμείς αφήνουμε τα μεγάλα λόγια και την ανούσια κριτική για άλλους. Μιλάμε με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με σεμνότητα και με πραγματικά στοιχεία.
   Πέρασαν οι εποχές που ευνοούσαν τους δημαγωγούς. Η κρίση είναι ακόμα εδώ και απειλεί εμάς και τα παιδιά μας.
   Κανένας δε δικαιούται να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων και να μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις, να συκοφαντεί, να ψεύδεται και να προσπαθεί να κοροϊδέψει τον απλό δημότη.
   Δεν είναι καιρός για πειράματα. Τα πληρώσαμε ακριβά στο παρελθόν και εξακολουθούμε να τα πληρώνουμε.
   Με το μέλλον του Δήμου Ορεστιάδας και της νέας γενιάς δεν παίζουμε.
   Βαδίζουμε σίγουρα και μελετημένα στο μέλλον.
   Με τη Δημοτική Αλληλεγγύη και το Δημήτρη Μουζά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.