Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κράτα με να σε κρατώ γιατί το κράτος δεν είναι εδώ: Νόμοι υπέρ των παρανόμων!!


 
Πώς γίνεται να ζεις σε ένα κράτος όπου υπάρχουν νόμοι αλλά να μην μπορείς να βρεις το δίκιο σου δια της νομίμου οδού; Αυτό συνέβη σε έναν συμπολίτη μας. Κληρονόμησε ένα χωραφάκι λίγων στρεμμάτων, το περιέφραξε και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει στο μέλλον, όταν θα έβγαινε στην πολυπόθητη σύνταξη...


 Ο γείτονας όμως είχε τα δικά του σχέδια, αφού απομάκρυνε την περίφραξη, το ένωσε με το δικό του και το καλλιέργησε. Όταν το αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης και αφού στάθηκε αδύνατο να εντοπίσει τον γείτονα, απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία. Η απάντηση που έλαβε ναι μεν παράλογη ΑΛΛΑ σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Δεν μπορεί να το οργώσει και να  καταστρέψει μονοετή παραγωγή γιατί υπάρχει νόμος που τιμωρεί αυτή την πράξη. Δηλαδή ο νόμος καλύπτει τον καταπατητή και αφήνει εκτεθειμένο τον κάτοχο του αγροτεμαχίου, ο οποίος θα φορολογηθεί για την συγκεκριμένη ιδιοκτησία χωρίς να μπορεί να την εκμεταλλευτεί!!!

Ελλάδα με τα ωραία σου! Αν όμως δεν είχε καταργηθεί η Αγροφυλακή, σίγουρα ο αγροφύλακας της περιοχής θα γνώριζε και τον ιδιοκτήτη και τον υποψήφιο καταπατητή, αποτρέποντας τον καθένα να οικειοποιηθεί τα του γείτονα.

Ορφέας


4 σχόλια:

  1. Αυτά με τους αγροφύλακες παραπέμπουν σε άλλες εποχές."Που τις έσκιαζε η φοβέρα και της πλάκωνε η σκλαβιά."Τώρα είμαστε πολιτισμένοι.Χωρίς στολές,αγροφύλακες,χωροφύλακες κ.τ.λ. απομεινάρια μιας κακής ανάμνησης...Τώρα ΟΛΑ ΧΥΜΑ και ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους 10.000 αγροφύλακες που πήρε ο Καραμανλής μετά από 10 χρόνια και ήταν όλη η σάρα μάρα πού τους τακτοποίησε και τους έκρυψε ο ασαμάρωτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ κάπου "ΤΡΟΥΠΩΣΑΝ" πάντως.Τα "δικά μας παιδιά" ποτέ ΔΕΝ χάθηκαν.....

      Διαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.