Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Η παλιά Αριστερά, η νέα Αριστερά και ο ρόλος της 17ΝΣτις 8 Ιουνίου του 2000 δολοφονείται ο στρατιωτικός ακόλουθος της Βρετανίας, Ταξίαρχος Σώντερς,από την 17Ν. 
Ανεπιβεβαίωτες φήμες της εποχής έλεγαν ότι ο συγκεκριμένος ήταν σε προχωρημένη διαπραγμάτευση για να ολοκληρωθεί η πώληση Αγγλικών [Challenger 2] αρμάτων μάχης, η οποία όμως ματαιώθηκε (λέει) με τη δολοφονία του. Λίγους μήνες μετά αγοράζονται από την κυβέρνηση Σημίτη τα Leopard εκ Γερμανίας.
  Μήπως αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ελεγχθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς, αν η 17Ν ήταν εμπλεκόμενη με την επιλογή προμηθευτών οπλικών συστημάτων; Πολλούς καπνούς και καθρέφτες έχει όλη αυτή η ιστορία με τα λαμόγια που κλέψανε τους Έλληνες για δεκαετίες. Και επίσης, τα ποσά των υπερτιμολογημένων οπλικών συστημάτων πότε και πώς θα επιστραφούν στην Ελλάδα από τους προμηθευτές που μίζαραν τους στρατιωτικούς, και με τί πρόστιμα και προσαυξήσεις;;;
 Ως γνωστόν (αν και δεν το γράφει η Wikipedia) οι συμμορίες τύπου 17Ν δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μισθωμένες εταιρείες δολοφόνων που αναλάμβαναν συμβόλαια εκκαθάρισης από μεγάλα οικονομικά - πολιτικά συμφέροντα. Βεβαίως μετά από κάθε βρωμοδουλειά έβγαζαν και μία προκήρυξη απευθυνόμενη σε μογγόλους αναφέροντας τα "ιδεολογικά" τους κίνητρα που οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Πίσω από κάθε επίθεση και δολοφονία τους υπήρχαν σαφέστατα οικονομικά και πολιτικά κίνητρα και όλοι τα γνώριζαν αλλά κανείς ποτέ δεν το ανέφερε σε κανένα ΜΜΕ. Αναφέρω στα γρήγορα τις επιθέσεις σε Πέτσο και Βαρδινογιάννη και όσοι γνωρίζετε παρασκήνια εκείνης της εποχής, βγάλτε τα συμπεράσματα. Με την καταλυτική δράση αυτής της συμμορίας δολοφόνων εδραιώθηκε το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" στην Ελλάδα αφού χωρίς τις δολοφονίες σημαντικότατων παραγόντων του τότε δημοσίου βίου, θα ήταν ένα δυσάρεστο διάλειμμα που θα τελείωνε κάπου στο 1985. Κι όμως, εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη, έστω σαν όνομα, 30 χρόνια μετά, σήμερα, το έτος 2014!
 Και πριν από κάθε "βρωμοδουλειά" λήστευαν μια Τράπεζα, απαλλοτρίωναν χρήμα και εξασφάλιζαν τις αμοιβές τους...ανακύκλωση δηλαδή χρημάτων με εντολή της παγκόσμιας σπείρας τοκογλύφων!!!Καλός ο απολογισμός, για να μην ξεχνάμε, ότι κάποιοι συμπαραστέκονται στο 'σύντροφο" Ξηρό!!! Συγκεκριμένα 5 νύν βουλευτές του Σύριζα, υπήρξαν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκης της 17Ν. Είναι οι παρακάτω:


Βένιος Αγγελόπουλος, Καθηγητής του ΕΜΠ
Ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του καταδικασμένου με ισόβια κάθειρξη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, στην κατάθεσή του επιχείρησε να αποσυνδέσει τον Γιωτόπουλο από το ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε στο εδώλιο να κάθεται ο ίδιος καθώς ο «Γιωτόπουλος είναι άλλος ένας εγώ».

Δημήτρης Στρατούλης
Κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ο τελευταίος ήταν για χρόνια «συνήθης ύποπτος» και στόχος των διωκτικών αρχών.

Νίκος Μανιός, γιατρός
Ήταν και αυτός μάρτυρας υπεράσπισης του «συνήθους υπόπτου» Γιάννη Σερίφη, τον οποίο χαρακτήρισε «ιδεολόγο εργάτη επαναστάτη» και μίλησε για κατασκευασμένες κατηγορίες.

Χριστόφορος Παπαδόπουλος
Ήταν στους μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη) αλλά η κατάθεσή του διεκόπη πριν καν αρχίσει, με τον ίδιο να λέει ότι ήρθε να υπερασπιστεί την παραβίαση του κράτους δικαίου, και τον εισαγγελέα να τον ρωτά αν το κόμμα του τον είχε στείλει ως εκπρόσωπό του.

Παναγιώτης Λάμπρου
Επίσης μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, όπου είπε ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρει την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».

                                                                                                            Σε θέση μάχης
                                                                                                                        Άντερς Σβένσον

1 σχόλιο:

 1. ΕΘΝΙΚΙΣΤΑΡΑ ΛΕΜΕ8 Ιανουαρίου 2014 - 7:59 π.μ.

  Και αποχαιρετιστήριο πάρτι (!) τρομοκρατών στον Χ.Ξηρό μέσα στον Κορυδαλλό ...
  Ως μια "υπέροχη ημέρα" χαρακτηρίζουν τη σημερινή ημέρα λόγω της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σε μήνυμά τους, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα interarma.info.
  Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε ένα ολονύκτιο "αποχαιρετιστήριο" γλέντι με τους «Πυρήνες» στην Α' Πτέρυγα των Φυλακών. Όλοι μαζί έχουν "κτίσει" ένα μικρό νεκροταφείο, έχουν καταστρέψει ζωές και οικογένειες και το σύστημα τους αφήνει να γλεντοκοπούν και να την "κοπανάνε" ανενόχλητοι!
  Ο Ξηρός είχε λάβει άδεια -άγνωστο από ποιους- για να μετακινηθεί από την Ε' Πτέρυγα των Φυλακών σε άλλη πτέρυγα για να κάνει την αλλαγή του χρόνου με κρατούμενους μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»! Πάρτι τρομοκρατών. δηλαδή!
  Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι επέστρεψε στο κελί τους τις πρωινές ώρες, αφού κανείς δεν τον ενόχλησε. Τηνεπόμενη ημερα πήρε άδεια και βγήκε από την φυλακή για να "μεταλαμπαδεύσει" την γνώση του στους διαδόχους του που δολοφόνησαν τα δύο παιδιά έξω από τα γραφεία της ΧΑ, την 1η Νοεμβρίου...
  Στο μήνυμα, το οποίο υπογράφεται από τον "πυρήνα φυλακής της οργάνωσης" -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- οι Πυρήνες χαιρετίζουν την απόδραση Ξηρού ο οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια για να επισκεφτεί την οικογένειά του και δεν εμφανίστηκε χθες, Δευτέρα, στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας, ξεκινώντας καριέρα δραπέτη.
  «Ο αντάρτης πόλης Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει αμετανόητα την χώρα της ελευθερίας. Μία χώρα μακρινή για εκείνους που λησμόνησαν την επίθεση και λύγισαν από την ελπίδα μίας αλλαγής δίχως να βάλουν τα δικά τους χέρια στην φωτιά. Μια χώρα κοντινή για αυτούς που έδωσαν τόσα πολλά στον αγώνα κι όμως ζούνε με την επιθυμία να δώσουν ακόμη περισσότερα», αναφέρουν τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
  Στη συνέχεια εύχονται καλό δρόμο στον «σύντροφό» τους καθώς και «δύναμη στους αμετανόητους φυλακισμένους της 17 Νοέμβρη», τονίζοντας ότι «η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε».
  Ο Χ.Ξηρός Γεννήθηκε το 1958 στην Ικαρία και είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ξηρού. Εντάχθηκε στην οργάνωση από τον Δημήτρη Κουφοντίνα το 1983 -με τον οποίο ήρθε σε επαφή μέσω του Γιάννη Σερίφη- αφότου είχε μετακομίσει στην Αθήνα.
  Ο ίδιος στρατολόγησε τον Βασίλη Τζωρτζάτο το 1985 και τον αδερφό του Σ.Ξηρό το 1986. Μετά από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του Σάββα στον Πειραιά στις 29/06/2002, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση.
  Η προσαγωγή του έγινε από τον Ευαγγελισμό, όπου βρισκόταν προκειμένου να επισκεφθεί τον τραυματία αδελφό του, για τον οποίο έως εκείνη τη στιγμή υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης.
  Ομολόγησε τη συμμετοχή του στις 17/07/2002. Στις καταθέσεις του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της 17Ν, αναφέρθηκε σε μέλη της οργάνωσης που γνώριζε και παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος σε σειρά επιθέσεων.
  Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.
  Συγκεκριμένα παραδέχθηκε ότι, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του λοχία Ρ. Τσαντ (3/4/84), στη δολοφονία του εκδότη Ν. Μομφεράτου και του οδηγού του Π. Ρουσέτη (21/2/85), στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το θάνατο του αστυφύλακα Ι.Γεωργακόπουλου (26/11/85), στη δολοφονία του βιομηχάνου Δ. Αγγελόπουλου (8/4/86), στη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου Ουίλιαμ Νορντίν (28/6/88) και στη δολοφονία του λοχία Στιούαρτ Ρόναλντ (10/3/91).
  Επιπλέον, ο Χριστόδουλος Ξηρός συμμετείχε στις απόπειρες κατά των Γ. Πέτσου (8/5/89), Β. Βαρδινογιάννη (20/11/90) και Ι. Παλαιοκρασσά.
  Ο 56χρονος είναι επίσης ένας από τους τρομοκράτες που το 1991 επιτέθηκαν με ρουκέτες κατά λεωφορείου των ΜΑΤ -αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό και επτά τραυματίες - και κατά των γραφείων της εταιρείας Βιοχάλκο ΑΕ.
  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ BLOG ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.