Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Εδωσε χιλιάδες ευρώ για διαφήμιση σε Στυλιανίδη και Κοτσάκη και τώρα τρέχει στα δικαστήρια!!!!


Ο λόγος για ξενοδόχο από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος, σύμφωνα με την δικογραφία από το 2004 ως και σήμερα προσέφερε περίπου 70.000 ευρώ για να διαφημίζεται ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης!!!! Η ιστορία με τον "χουβαρντά" ξενοδόχο έχει ως εξής....


Σύμφωνα πάντα με την δικογραφία, ο ξενοδόχος είχε "προσωπική γνωριμία" με καναλάρχη της Θράκης. Ετσι ενοικίασε στον καναλάρχη 2 υπόγειους χώρους για να στεγάσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και μία γκαρσονιέρα στην ίδια οικοδομή, ως χώρο "ανάπαυσης" του προσωπικού του καναλιού. Βεβαίως για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, τόσο ο καναλάρχης, όσο και το προσωπικο του δεν "αναπαυόταν" και τόσο πολύ στην εν λόγω γκαρσονιέρα αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με τον καναλάρχη το μίσθωμα ήταν 500 ευρώ για τα δύο υπόγεια (εμβαδού περίπου 450 τμ) και 200 για την γκαρσονιέρα ενώ σύμφωνα με τον ξενοδόχο ήταν 700 για τα δύο υπόγεια και 250 για την γκαρσονιέρα δηλαδή 950 ευρώ τον μήνα συνολικά.

Η ενοικίαση έγινε χωρίς συμβόλαια παρά μόνο ως "συμφωνία κυρίων" όπως αναφέρθηκε. Από το 2004 ως σήμερα ο καναλάρχης δεν έχει δώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ!!! Η επιχείρησή του λειτουργούσε κανονικότατα στους χώρους αυτούς, στο υπόγειο τα επαγγελματικά και στην γκαρσονιέρα η "ανάπαυση". Γύρω στο 2010 όμως ο κος ξενοδόχος θυμήθηκε να διεκδικήσει δικαστικώς τα ενοίκια από τον καναλάρχη και εκεί ξεκινάει το ζουμί της υπόθεσης....

Οπως ο ίδιος ο καναλάρχης υποστηρίζει στην έγγραφη κατάθεσή του τα 70.000 που χρωστάει στον ιδιοκτήτη των χώρων έχουν ήδη δοθεί αλλά υπο άλλη μορφή. Και συγκεκριμένα λέει πως περίπου 30.000 δόθηκαν ως επισκευές των χώρων στο υπόγειο (που ήταν σε χάλια κατάσταση αφού εκεί λειτουργούσε επιχείρηση εστίασης αλλά και ήταν γεμάτο βοθρολύματα) αλλά και στην γκαρσονιέρα για κουζίνες, πλακάκια κλπ. Και τα υπόλοιπα σχεδόν 40.000 λέει πως δόθηκαν για πολιτική - προεκλογική προβολή προσώπων που του υπέδειξε ο γνωστός ξενοδόχος και τα οποία ήταν:

  • Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή εκείνα τα χρόνια.
  • Ο Δημήτρης Κοτσάκης, πρώην δήμαρχος Κομοτηνής και πάλι εκείνα τα χρόνια.
  • Ο Μιχάλης Αθανασιάδης, υποψήφιος νομάρχης Ροδόπης και πάλι εκείνα τα χρόνια.

Τεχνικός εικονολήπτης που κατέθεσε ως μάρτυρας ανέφερε πως η διαφημιστική προβολή των πολιτικών αυτών προσώπων γινόταν με κάλυψη των προεκλογικών τους ομιλιών, προβολή ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων και σε πολιτικές εκπομπές διαλόγου που ήταν καλεσμένοι. Ολα όσα δηλαδή υποτίθεται πως είναι "δημοσιογραφία" και τελικά μάλλον είναι απλό εμπόριο πολιτικών υποσχέσεων και μπίζνες επιχειρηματιών. Αλλος μάρτυρας κατέθεσε πως εργάστηκε στο κανάλι για τις επισκευές των χώρων και πως δόθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τον καναλάρχη γι αυτές.



Τα μόνα που δεν ρωτήθηκαν ποτέ είναι τα εξής:

  • Υπάρχουν νόμιμα τιμολόγια για όλες αυτές τις εργασίες που έγιναν;
  • Εάν όχι (που είναι και το πιθανότερο) έχουμε να κάνουμε με οικονομικές παραβάσεις και μαύρο χρήμα;
  • Καναλάρχης και ξενοδόχος που αντάλλαξαν υπηρεσίες έκοψαν ποτέ μισό τιμολόγιο γι αυτές όπως προβλέπει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις;;
  • Αν όχι έκαναν κι αυτοί το ίδιο πράγμα όπως και οι τεχνίτες;;;
  • Οι πολιτικοί που ήταν λήπτες αυτών των "προσφορών" βάσει ποιας σχέσης με τον καναλάρχη και τον ξενοδόχο το έπραξαν;;
  • Συνήθιζαν να λαμβάνουν δωράκια αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ και από άλλους παραλήπτες;;
  • Εδωσαν ποτέ κάποιο αντάλλαγμα γι αυτά τα χιλιάδες ευρώ και ποιο αντάλλαγμα ήταν αυτό;;;
  • Εμπίπτουν και αυτοί στις διατάξεις περί μαύρου πολιτικού χρήματος ή όχι;;

To ξενοδοχειακό συγκρότημα - χορηγός πάντως που, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σχετική διαφήμιση, "είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές και συνεδριακές επενδύσεις της Βόρειας Ελλάδας" τα χρόνια των γαλάζιων διακυβερνήσεων συνέχισε να επεκτείνεται ως υποδομή αφού προσέθεσε άλλα 2.400 τ.μ. εγκαταστάσεων στο δυναμικό του και στα άμεσα σχέδιά του είναι η προσθήκη άλλων 225 κλινών αλλά και η δημιουργία ιδιωτικής μαρίνας για σκάφη!!!

Συνοψίζουμε λοιπόν το σκεπτικό μας στα εξής:

  • Ξενοδόχος: δεν κέρδισε τίποτα, παρά μόνο βγήκε χαμένος!!! (σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν)
  • Καναλάρχης: τζάμπα επαγγελματική έδρα και γκαρσονιέρα για δραστηριότητες "ξεκούρασης" με το προσωπικό του για 9 χρόνια.
  • Υπουργός και δήμαρχος: τζάμπα προβολή μέρα - νύχτα από το τσοντοκάναλο μέσω στημένων εκπομπών από "δημοσιογράφους" ...του υπογείου και της γκαρσονιέρας.
  • Νομιμότητα: διακίνηση μαύρου δημοσιογραφικού και κομματικού χρήματος.
  • Δημοσιογραφία: στημένες εκπομπές σε υπόγειο τσοντοκάναλο - πρώην βόθρο.
  • Ελληνικός λαός: 230 δις ευρώ εξωτερικό χρέος για να χρηματοδοτεί καταστάσεις όπως και οι παραπάνω.

Not bad θα λέγαμε. Business as usual Ευτέρπη μου....



8 σχόλια:

  1. Ωραίες "ειδήσεις" μας έλεγε τόσα χρόνια η γνωστή βλαχάρα!! Και μετά βουρ για "ξεκούραση" στην γκαρσονιέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μήπως το γνωστό τσοντοκάναλο που είχε γεμίσει με κρατικές διαφημίσεις ο Στυλιανίδης από τα υπουργεία του;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sigoura tha lete gia to tsontokanalo pou vgainei sta deltia eidiseon o Nikolakis apo to Piazza del popolo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ βαχ αυτή η γκαρσονιέρα!!!! Πόσες "οντισιόν" δεν έγιναν εκεί;;; Πόσες σούλες και βασούλες δεν πέρασαν την πόρτα της;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τα ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ!!!! Σε όλα μέσα είστε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά γιατί δεν βγαίνουν πιο έξω στα αθηναικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.