Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πόθεν έσχες και στον Δήμο Μαρωνείας - Παπανικολάου και Κουτσογιάννης στον τάκο!!



Έφτασε στην Βουλή, η περίφημη «λίστα Νικολούδη» όπου αναφέρονται τα ονόματα  δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι εντοπίστηκαν με «προβληματικά» πόθεν έσχες. 

Η λίστα παραδόθηκε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, και περιλαμβάνει όσους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν κατέθεσαν καν πόθεν έσχες ή το κατέθεσαν ελλιπές, με λάθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνοι που κατέθεσαν λανθασμένα πόθεν έσχες είναι σε «δυσμενέστερη θέση» από αυτούς που δεν κατέθεσαν καθόλου. Ο Πρόεδρος της  Ανεξάρτητης  “Αρχής Καταπολέμησης  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας & Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης”  Παναγιώτης Νικολούδης, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε στη Βουλή τον κατάλογο με τους δημάρχους και τους περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο εισαγγελέας σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες. 
 Μετά τις καταγγελίες σε βάρος του ότι πήρε τη λίστα Νικολούδη στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα αιρετών της αυτοδιοίκησης (δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, περιφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων) και την εξαφάνισεο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τάσος Νεράντζης, αναγκάστηκε να τη δώσει το Σάββατο στην επικαιρότητα στην οποία διακρίναμε και δύο αιρετούς απο τον πρώην δήμο Μαρωνείας. Πρόκειται για τους:
Χρήστος Παπανικολάου (αρχική εικόνα) Δήμαρχος Μαρώνειας έως 2010 και Μελ. Οικ. Επιτρ.δήμου Μαρωνείας

Χρήστος Κουτσογιάννης Αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Παπανικολάου & Μέλ. Δημ. Επιτρ. Δήμου Μαρωνείας και ΝΥΝ Μελ. Επιτρ. Ποιότ. Ζωής Μαρωνεία 
 Ο κύριος Κουτσογιάννης

 Τη λίστα Νικολούδη με τα ονόματα των 413 προσώπων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος ανάμεσα τους και 81 αιρετοί (έξι περιφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς επίσης 75 δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι) αναζητούσαν τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου «έδειξε» τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τάσο Νεράντζη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των δημάρχων, των περιφερειαρχών, των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων που εμπεριέχονται στην Έκθεση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από την οποία μπορεί βεβαίως οποιοσδήποτε να ζητήσει τα ονόματα αυτά, εφόσον έχουν περιέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας –και βεβαίως το δικαιούται- και υποχρεούται στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής να τα αποστείλει, κατόπιν αιτήματός της βέβαια», πρόσθεσε.
«Ήταν οργανωμένο, υπήρχε συνολικός σχεδιασμός που ξεκίνησε το 2007 και κορυφώθηκε το 2009. Το 2009 είχαμε ντελίριο εγκληματικών πράξεων σε βάρος αυτών των τραπεζών, που είναι πολλαπλάσιο των… «διαρρήξεων» που θυμάμαι στην εισαγγελική μου καριέρα» ανέφερε ο Πρόεδρος της Αρχής για το «ξέπλυμα του μαύρου χρήματος», σημειώνοντας πως η δράση ήταν εξαιρετικά μεθοδευμένη και από πίσω λειτούργησαν μεγάλα νομικά επιτελεία. «Έχουμε ένα καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος. Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικωφ και μάσκες αλλά ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ - εφημερίδα ή κανάλι- ή είχε μισθώσεις σε ΜΜΕ».



Ο κύριος Νικολούδης στην μακροσκελέστατη τοποθέτηση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μίλησε με πολύ μελανά χρώματα για τη διαφθορά στην Ελλάδα «παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι :οικονομική ελίτ - πολιτική ελίτ - ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ - ΜΜΕ - πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή» πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

                                                                                     Σε θέση μάχης
                                                                                               Άντερς Σβένσον

4 σχόλια:

  1. ΤΟ ΧΑΛΒΑ-ΑΤΖΗ ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΙ ΛΕΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάποια κλιματιστικά είχε "χτυπήσει" αυτός ο αρχιτσέλιγκας που τον έβαλε για δήμαρχο ο Εύρης στην πατρίδα του για να διαφεντεύει ΚΑΙ ΕΚΕΙ...ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προσπαθούσε πολλά χρόνια να εκλεγεί αλλά μονίμως έχανε.όταν βγήκε,έκαν τέτοιο απροκάλυπτο φαγοπότι που έσπασε κάθε ρεκόρ και τώρα φοβάται μήπως τον ξεβρακώσουν και τρέχει πίσω απο τον εύρι.μεγάλα λαμόγια οι Χρήστοι-άχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΧΑΛΒΑ-ΑΤΖΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.