Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σύντομα και κρέας σκύλου, στην Ευρωπαική αγορά

 Το  κρέας σκύλου,  στην Ιταλία και σε πολλά άλλα μέρη του Δυτικού κόσμου, έχει διαδοθεί  ως βρώσιμο είδος εξ'αιτίας της μετανάστευσης Ασιατών που μεταφέρουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Η κατανάλωση κρέατος σκύλου είναι μια παράδοση για κάποιος ασιατικούς λαούς όμως στις χώρες του υπόλοιπου κόσμου προκαλέι αηδία, προς το παρόν, τουλάχιστον. Οι καταναλωτές σκυλίσιου κρέατος  στην Ευρώπη και στην Ιταλία  πήραν μια καλή είδηση. Από το 2014,  το κρέας σκύλου θεωρείται  βρώσιμο και εμπορεύσιμο είδος και για τον Δυτικό κόσμο.. Η αίτηση αυτή έγινε δεκτή μετά από αίτημα της κινεζικής εταιρείας  «Xinshipu Ε.Π.Ε.”.  Έτσι στο μέλλον  θα δοθεί  το πράσινο φως για την εισαγωγή κατεψυγμένων κρεάτων από εκτροφή σκύλων στην  ελεύθερη αγορά, σε όλα τα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ. Οι επιθεωρητές που έχουν δεχθεί την αίτηση της « Xinshipu Ltd », δήλωσαν ότι ''δεν είναι παράνομη πώληση, εφ ‘όσον τα προϊόντα που υπόκεινται σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους και θα έχουν μια τακτική πιστοποίηση''.
 Η κινεζική κυβέρνηση έχει ενθαρρύνει σθεναρά αυτή την απόφαση, αφού για χρόνια στην Ασία εισάγονται τακτικά ορισμένα είδη κρέατος, όπως το κουνέλι και το άλογο, που στην χώρα θεωρούνται ιερά. Ισχυρίζεται ότι στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα στην διακίνηση κρέατος σκύλου στο εξωτερικό, στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας, θα πρέπει να γίνονται σεβαστές διατροφικές συνήθειες όλων των λαών.

                                                                                                     Σε θέση μάχης
                                                                                                             Άντερς Σβένσον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.