Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ο Πανθρακικός με τους βαθμούς, η Ξάνθη με την όρεξη

Πρεμιέρα σήμερα για τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος της Super League για τους Πανθρακικό και Ξάνθη που υποδεχόνταν αμφότεροι εντός έδρας τους, Λεβαδειακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα...

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουμε ένα καλό παιχνίδι. Ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά και μόλις στο 5' είχε δοκάρι με τον Τζάνη σε απευθείας... κόρνερ. Ωστόσο φαίνεται ότι η εορταστική γαλοπούλα είχε πέσει βαριά στους παίκτες και των δύο ομάδων. Μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρχε καθόλου ρυθμός, ενώ οι γηπεδούχοι σε όσα σουτ δοκίμασαν, έστειλαν την μπάλα ψηλά άουτ.
Ο Λεβαδειακός έδωσε σημεία ζωής στο 42' με τον Μάρτινς να θέλει να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας στον Ορτέγκα που σπατάλησε μοναδική ευκαιρία. Για να απαντήσει στο 43' ο Κάσες σημαδεύοντας με δυνατό σουτ το οριζόντιο δοκάρι. Μαζεμένες οι συγκινήσεις στο πρώτο μέρος που είχε 7 τελικές (6-1 για τον Πανρθρακικό) αλλά καμία στην εστία!
Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη. Μοιρασμένη κατοχή, πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και αστοχία. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική στην εστία στον αγώνα ήρθε στο... 68' σε αδύναμη κεφαλιά του Λαμπρόπουλου. Ενώ για τον Πανθρακικό σε απευθείας φάουλ του Τζάνη στο 74' που κατέληξε σε κόρνερ από την απόκρουση του Πρζιρόβσκι.
Η νέα στημένη φάση (75') έφερε και το γκολ για τον Πανθρακικό, με τον Ίγκορ να μην αστοχήσει εξ' επαφής (1-0). Εκεί κρίθηκε και ο αγώνας, καθώς μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι στην μορφή που μας παρουσίασε σχεδόν σε όλο το 90λεπτο.

 Στον άλλο αγώνα, ο ΠΑΟΚ... έπιασε τον σταυρό στα Πηγάδια καθώς το γρήγορο 1-0 (13' Μάνταλος) και η κακή εικόνα του έδειχνε ότι ο ΠΑΟΚ θα έφευγε ηττημένος από τα Πηγάδια, όμως με δύο γκολ μετά το 87' νίκησε 2-1 την Ξάνθη και έμεινε στο -10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μένοντας για έβδομο σερί αγώνα αήττητος (5 νίκες, 2 ισοπαλίες).
Ο «δικέφαλος» όπως γράφει το sentragoal.gr εμφάνισε πολλά αγωνιστικά προβλήματα, δεν είχε καλή απόδοση, βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε στο (πιο κακό για τον ίδιο, επιθετικά) δεύτερο ημίχρονο να πετύχει δύο γκολ στο τέλος (87' Κατσουράνης, 90'+1' Λίνο) και να πάρει τη νίκη. Μία ημέρα πριν τα Φώτα, ο ΠΑΟΚ... έπιασε το σταυρό στα Πηγάδια!
Όσο για την Ξάνθη; Είχε το «τρίποντο» στα χέρια της μέχρι το 87', έχοντας αξιοποιήσει την πολύ καλή αρχή της στο παιχνίδι και την καλή αμυντική της λειτουργία, ωστόσο έμεινε χωρίς βαθμό και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα των πλέι οφ.
  Η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίωρο. Εχοντας καλή ανασταλτική λειτουργία και αξιοποιώντας τα κέφια των Τριάδη και Μάνταλου, απείλησε στο 9' με τον Βασιλακάκη και σκόραρε με την ωραία ενέργεια και σουτ του Μάνταλου στο 13', ενώ στη συνέχεια είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σολτάνι (18', 26'). Ο ΠΑΟΚ είχε ανασταλτικά προβλήματα, ο Κατσικάς «ταλαιπωρήθηκε» (ήταν μαζί με τον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας), ενώ και επιθετικά δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Είχε, ωστόσο, πριν το γκολ, τη μεγάλη ευκαιρία με το εξ' επαφής δοκάρι του Βούκιτς στο 11' και ένα καλό σουτ του Λούκας στο 15'. Βλέποντας τα αμυντικά προβλήματα, ο Στέφενς απέσυρε τον Κατσικά στο 32' και έβαλε τον Τζιόλη, οπισθοχωρώντας τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Εκτοτε, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε, αλλά παρόλο που πήρε χώρο, δεν κατάφερε να ασκήσει πίεση στην Ξάνθη. Είχε, όμως, άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες από σέντρες, πρώτα τη διπλή του Σαλπιγγίδη στο 34' (στη δεύτερη η μπάλα βρήκε και το δοκάρι) και στη συνέχεια το κοντινό χαμένο τετ-α-τετ του Λούκας (απέκρουσε ο Τσέμα).
 Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς τον ΠΑΟΚ να εντείνει τις προσπάθειές του και να δημιουργήσει ευκαιρίες ώστε να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως αυτό δεν έγινε. Μπορεί να κράτησε την μπάλα στα πόδια του, αλλά η Ξάνθη αμύνθηκε άψογα και κράτησε μακριά τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων. Ούτε η είσοδος του Αθανασιάδη αντί του κακού Στοχ στο 62' έκανε πιο απειλητικό τον «δικέφαλο», ο οποίος ουσιαστικά είχε μόνο μία ευκαιρία, με τον Τζαβέλλα στο 70'. Τελικά κατάφερε όχι μόνο να φτάσει στην ισοφάριση στο 87' με τον Κατσουράνη, αλλά να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει τη νίκη στο 90'+1' με το γκολ του Λίνο!

4 σχόλια:

  1. Ο Πανθρακικός στην Γ Εθνική μαζί με τον Εύρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε όνειρα!!!Η ομαδάρα καλπάζει και όσο και να μη σου αρέσει εγκάθετε και του χρόνου θα είναι στη μεγάλη κατηγορία!!!Ο 'Ευρης μπορεί να φύγει,ο Πανθρακικός θα είναι εδώ!!!

      Διαγραφή
    2. Σταματήστε τις τρολιές για τον κολλητό σας τον Εύρη και αφήστε τον Άντερς να "κεντάει" με τα φοβερά του άρθρα!!!

      Διαγραφή
  2. Και την επόμενη αγωνιστική, μέσα στην Κομοτηνή έρχεται η Ξανθούλα...Και εκεί να τους πατήσουν ο Ιγκόρ με τον Κάσες απο ένα τεμάχιο να γουστάρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.