Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Σοβαρό χημικό ατύχημα στο κέντρο της Ξάνθης! Μισό κιλό υδράργυρος έπεσε σε πεζόδρομο. Συναγερμός των αρχών !




 Μπροστά στην είσοδο της οικοδομής, της πρώην ΜΕΞ, που στεγάζει το ΙΓΜΕ, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες και γραφεία, στην οδό Μπρωκούμη στην Ξάνθη.Έπεσε, από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, μισό κιλό υδράργυρος από μηχάνημα που μεταφερόταν σε εργαστήριο του Πολυτεχνείου της Ξάνθης, που στεγάζεται στην ίδια οικοδομή.
   Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 9 μέρες και μόλις στις 3:30 μ.μ. της Παρασκευής ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έθεσε τις αρμόδιες αρχές σε συναγερμό. Ο χώρος αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής περικύκλωσαν το τετράγωνο.Ειδικά συνεργεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έριξαν θειάφι στην περιοχή, προκειμένου να απομακρυνθεί η ποσότητα υδραργύρου, που είχε απομείνει.
   Σύμφωνα με πηγές του Πανεπιστημίου, ένας εκ των καθηγητών που συμμετείχε στη διαδικασία της μεταφοράς του μηχανήματος, γνώριζε για τη διαρροή από την πρώτη στιγμή, αλλά προσπάθησε να την αντιμετωπίσει μόνος του και κατά δήλωση του ιδίου κατάφερε να συγκεντρώσει από το δρόμο τη μεγαλύτερη ποσότητα. Ωστόσο, η έκταση που έλαβε το περιστατικό μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, οδήγησε έναν άλλον καθηγητή να το κοινοποιήσει, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
  Ο εκτελεστικός διευθυντής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Κατσιμίγας, σε δηλώσεις του  έκανε λόγο για αμέλεια από μέρους του καθηγητή και συμπλήρωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η περιοχή παραμένει ακόμα αποκλεισμένη.

                                                                                                                                 Ορφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.