Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

3 γκόλ, 2 κόκκινες και 1 νικητής στην Κομοτηνή!!!

Νικητής ο Πανθρακικός στο ντέρμπι της Θράκης, κόντρα στην Ξάνθη σε ένα μάτς που τα είχε όλα. Δύναμη, κάρτες, γκόλ και διαμαρτυρίες.

 Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός από το ξεκίνημα, με τους παίκτες του Μάουερ να μπαίνουν πιο επιθετικά και να χάνουν την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 3', όταν ο Σέρεμετ έβγαλε με γροθιές το φάουλ του Τριάδη. Στο 8' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, όταν αρχικά το σουτ του Τριάδη από εξαιρετική θέση στην περιοχή κόντραρε στα σώματα, για να βγάλει στη συνέχεια ο Σέρεμετ δύσκολα το σουτ του Σολάρι από το ύψος της περιοχής.

 Στο 16' έγινε η φάση που έκρινε και σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Ο Φλίσκας είχε ήδη δεχθεί κίτρινη κάρτα στο 15' και στιγμές αργότερα δέχθηκε και δεύτερη με ανόητη ενέργεια. Ο παίκτης της Ξάνθης τράξηβε από πίσω τον Κάσες και ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν δίστασε να τον αποβάλλει. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν αμέσως ρυθμό, όμως δεν μπόρεσαν να κλείσουν τους αντιπάλους τους στα καρέ τους και δεν πέρασε και πολύ ώρα μέχρι οι φιλοξενούμενοι να ισορροπήσουν. Η σημαντικότερη ευκαιρία, μάλιστα, μέχρι το ημίχρονο χάθηκε για την Ξάνθη, όταν στο 32' μετά από συνεργασία των Ίγκορ και Ρομέου, το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

 Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο και προσπάθησαν να απειλήσουν στην αντεπίθεση, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και τίποτα παραπάνω. Έπρεπε να φτάσουμε στο 60' για να χαθεί η πρώτη μεγάλη ευκαιρία μετά τις... μικρές των Τριάδη και Ρομέου. Ο Σολάρι βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, όμως με... στραβοκλωτσιά κατάφερε να χαραμίσει την ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην Ξάνθη!

 Ο Κάσες δοκίμασε την τύχη του με τον Τσέμα να μπλοκάρει (63') και στο 70' ήρθε το γκολ για τον Πανθρακικό. Ο Ισπανός έβγαλε εκπληκτική ασίστ, η 7ή του στο πρωτάθλημα, και ο Τζάνης με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0! Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, δεν κράτησε και πολύ, καθώς στο 73' ήρθε η ισοφάριση. Μετά από κόρνερ του Κάλβο, η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Βάλλας έκανε το 1-1 με το 1ο του γκολ φέτος! Η αλήθεια είναι ότι το αριθμητικό πλεονέκτημα του Πανθρακικού δεν φάνηκε. Στο 79' οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα, όταν ο Κάσες με κεφαλιά έκανε το 2-1 με το 6ο φετινό του γκολ, με τους παίκτες της Ξάνθης να διαμαρτύρονται για οφσάιντ.

 Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια, όμως δεν κατάφεραν τίποτα, ενώ στο 88' έμειναν και με 9 παίκτες. Ο Παΐτο έκανε πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μπαϊκαρά και δικαιολογημένα αντίκρισε απευθείας κόκκινη... Η καλύτερη ευκαιρία μέχρι το τέλος χάθηκε για τον Πανθρακικό, με τον Τσέμα να βγάζει το σουτ του Κάσες στο 90+2' και το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.