Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Επιμνημόσυνη δέηση, με παρατηρήσεις και Εθνικό Ύμνο

Πρίν απο λίγες ημέρες, τελέστηκε στην Κομοτηνή επιμνημόσυνη δέηση απο τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, στην μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου o οποίος γεννήθηκε στην Γρατινή Ροδόπης το 1881 και εκοιμήθη στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1949.
 Αφού τελέστηκε σε συγκινησιακό κλίμα η δέηση, ο ιδιαίτερα δραστήριος μητροπολίτης κύριος Παντελεήμων, έθιξε το πρόβλημα συντήρησης και καθαριότητας των μνημείων της Κομοτηνής, ζητώντας απο τους τοπικούς αυτονόητους υπευθύνους, να μεριμνήσουν περισσότερο ώστε οι χώροι όπου υπάρχουν μνημεία, ιστορικά και θρησκευτικά, να είναι καθαροί αφ'ενός απο σκουπίδια αλλά και απο επιγραφές, όπως συχνά συμβαίνει σε διάφορα σημεία της πόλης μας.
 Τέλος ο κύριος Παντελεήμων ζήτησε απο τους παρευρισκόμενους, ιερείς και πιστούς, να ψάλουν όλοι μαζί τον Εθνικό  Ύμνο ως επίλογο την μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, αλλά και για την δοκιμαζόμενη Ελλάδα.
 Εμείς με τη σειρά μας, να συγχαρούμε τον κύριο Παντελεήμονα, επικροτώντας τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που αφορούν σημαίνοντα πρόσωπα της ιστορίας μας αλλά και για το αίσθημα πατριωτισμού που απορρέει απο τέτοιου είδους παροτρύνσεις προς το ποίμνιο.

                                                                                                       Σε θέση μάχης
                                                                                                               Άντερς Σβένσον

9 σχόλια:

  1. Άξιος ο νέος ποιμενάρχης της Ροδόπης! Τέτοιους ποιμενάρχες χρειάζεται η περιοχή αλλά και όλη η πατρίδα μας,μήπως και ξαναγυρίσει ο κόσμος στον ίσιο δρόμο.Γιατί κάτι "σελέμπριτι" ιερωμένοι που είχαν και έχουν γνώμη και άποψη για θέματα που δεν άπτονται των κοινωνικών-εκκλησιαστικών προκαλούν ελεεινή εντύπωση στο ποίμνιο.Μακάρι να ακολουθήσει σε πατριωτισμό τον μακαριστό Δαμασκηνό που όπως θυμόμαστε εμείς οι γεροντότεροι,ενθουσίαζε με τους πύρινους λόγους του.Πρίν έρθει το γήρας βέβαια και φέρει ότι έφερε....ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε χάνεις σίγουρα που θα μας πείς για τον συγχωρεμένο ότι ήταν καλός στα νιάτα του - η δεξιά του Κυρίου

      Διαγραφή
  2. Mην μπερδεύεστε.Τον εθνικό ύμνο τον έψαλλε ως έλληνας, όχι ως νεοναζί σαν εσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν ποιούς δηλαδή;;;Σαν αριστερό σκουπίδι που δεν γνωρίζει σημαία και πατρίδα θα τον έλεγε;;;Μάλλον όχι

      Διαγραφή
    2. Aνάμεσα στα ακροξιά και συριζαικά σκουπίδια υπάρχει ο πολύς κόσμος που είναι νορμάλ κι όχι βαρεμενος.Κι ο Παντελεήμων που τολμάτε να τον θεωρείτε και δικό σας είναι ένας δημοκράτης άνθρωπος

      Διαγραφή
  3. Ζήτω το Εθνος!! Ζήτω η Χώρα!! Ζήτω το Πρώτο Θέμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε και εμεις ως Ελληνες τον ειπαμε τον Εθνικο υμνο και οχι οπως εσεις που βλεπετε φαντασματα του Χιτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ,ΖΗΤΩ Ο ΧΡΟΝΟΣ,ΖΗΤΩ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ...οι οποίοι όταν και εάν ξυπνήσουν θα δουλεύουν ήδη για 100(?) ευρω τον μήνα σε τούρκο ή γερμανό επιχειρηματία αλλά θα είναι "ελεύθεροι" από τους Έλληνες που τους καταπιέζουν τώρα με ιδεολογίες για Πατρίδα και λοιπά "γραφικά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κομπλεξικοί με το θεσμό της εκκλησίας και ανθέλληνες που οποιαδήποτε αναφορά σε πατρίδα την ονομάζετε φασισμό και χρυσή αυγή,πάρτε μπούλο!Μπράβο του και μαγκιά του που προέτρεψε να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο.Όποιος χαλιέται,στα παπάρια μας.Μακάρι να κάνει και άλλου είδους τέτοιες κινήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.