Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ισονομία και Ισοπολιτεία στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια

Μύρισε Άνοιξη και ήδη άρχισαν οι βολτίτσες κάποιων "προνομιούχων" που αντέχουν ακόμη να τροφοδοτήσουν το ρεζερβουάρ τους.Υπάρχει βέβαια και η λύση του "ρεφενέ" καυσίμου για κάποιους που θέλουν οπωσδήποτε να αλλάξουν τον "αστικό" αέρα τους με αυτόν της Ροδοπίτικης υπαίθρου.
 Σε κάποια τέτοια υπαίθρια απόδραση λοιπόν και διερχόμενος από το χωριό Μίρανα εντύπωση μου προκάλεσε ο περίβολος του χώρου που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο και το Τζαμί.


Ευταξία,καθαριότητα,φρεσκοβαμμένοι τοίχοι και η Ελληνική Σημαία να κυματίζει στον ιστό της. Αμιγώς Μουσουλμανικό το χωριό αλλά οι λεβέντες και αγνοί Έλληνες κάτοικοι αρνούμενοι τα πονηρά κελεύσματα "κάποιων" γνωστών κύκλων συνεχίζουν και απολαμβάνουν αυτό που τους ανήκει ως πολίτες της χώρας μας. Την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.

 Αφορμή βέβαια της σύγκρισης που έκανα υποσυνείδητα ήταν κάποιο περιστατικό αφαίρεσης της Σημαίας σε αντίστοιχο Δημοτικό Σχολείο κάποιου άλλου χωριού του νομού Ροδόπης. Εκεί,σύμβουλος σίγουρα ήταν ο φανατισμός "κάποιου" απ'ότι μάθαμε, ο οποίος αντί να ασχοληθεί με το λειτούργημα που είναι εντεταλμένος από την πολιτεία να επιτελεί προσπαθεί να χειραγωγεί αγνές παιδικές ψυχές. Ψυχές που στην τρυφερή παιδική ηλικία, καθοδηγούμενες από ανώριμους(?) ζωγραφίζουν την ημισέληνο στον τοίχο του Σχολείου τους.

Το γεγονός βέβαια καταδίκασαν άμεσα με την πράξη τους να αναρτήσουν την Σημαία και να ξαναβάψουν τον τοίχο από κοινού Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί κάτοικοι του χωριού, δείχνοντας πως τέτοιου είδους ελεεινή προπαγάνδα δεν είναι δυνατόν να χωρίσει τους Ροδοπίτες.

Ξεκάθαρο το "χαμπέρι" δηλαδή σε όποιον "εκ του πονηρού" υπολογίζει και κατεργάζεται πιθανά σενάρια στις δύσκολες εποχές που ζούμε.Οπότε ας ηρεμήσουμε όλοι οι Ροδοπίτες και να απολαύσουμε την Άνοιξη που μοσχομύρισε, μακριά από μυρωδιές και "χαρμάνια" που θα μας αλοιώσουν την όσφρηση και όχι μόνο.



12 σχόλια:

  1. ΤΙ και ΠΩΣ το μάθατε εσείς ρε ΡΟΔΟΠΑΚΙΑ? Γιατί ΔΕΝ έμαθε κάποιος άλλος που ασχολείται με την ενημέρωση? Μήπως κάποια γεγονότα τα τραβάτε από τα μαλλιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρώτα καλύτερα αυτούς που "ασχολούνται με την ενημέρωση" Κομοτηναίε. Των πολιτών ή του ...τραπεζικού τους λογαριασμού όμως, δεν είμαστε σίγουροι.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή Ανώνυμε 2:08 τι ακριβώς σε πείραξε; Που κάποιο γεγονός το γράφουν τα Ροδοπάκια; Η που κάποιοι γεγονός το γράφουν τα Ροδοπάκια ΠΡΙΝ τα μιζαδόρικα ΜΜΕ της ρεμούλας ασχοληθούν επειδή είναι απασχολημένα με την τσέπη τους;;

      Διαγραφή
  2. Εχουμε ματια κι αυτια παντου.....οσο για τους αλλους μονο με την ενημερωση δεν ασχολουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε ΚΑΙ να ακούμε ΠΑΝΤΟΥ στη Ροδόπη.Γι'αυτό γίναμε.....Όσο και να ενοχλείται το "καθιερωμένο" τοπικό λόμπυ των ΜΜΕ και οι παρατρεχάμμενοι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α ωραία τώρα κόβετε και σχόλια Λάκη, Πίππη και Σοφοκλή, είπαμε χρυσή αυγή = δημοκρατία ουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε πιο πάνω, δεν κόβουμε τίποτα. Οι φίλοι που ασχολούνται με το μπλογκ καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να φιλτράρουν τα υβριστικά και προβοκατόρικα σχόλια, όπως και το δικό σου. Το οποίο το άφησα για να φανεί το πόσο κακόβουλος και κακόπιστος είσαι. Σου εξηγούμε πως το μπλογκ είναι ελεύθερο και συνεργάζεται με όλους με κάποιες προυποθέσεις:

      α) Να μην είναι κανείς δημοσιογράφος.
      β) Να μην είναι κρατικοδίαιτος.
      γ) Να μην έχει κλέψει τον ελληνικό λαό.
      δ) Να μην περνά από κρεβάτια για να διορίζεται.
      ε) Να μην είναι κατοικίδιο τοπικού πολιτικού γραφείου και γράφει με αμοιβή.

      Οπως καταλαβαίνεις είναι άδικο να βρίζεις τους αρθρογράφους του μπλογκ επειδή εσύ δεν πληρείς (κάποιες από;) τις παραπάνω προϋποθέσεις. Υπάρχουν και άνθρωποι έξω από κομματικά μαντριά που έχουν ελεύθερη άποψη και όχι πληρωμένη.

      Διαγραφή
    2. Εσυ ρε "Σοφοκλή" χρυσαύγουλο αφού είσαι από τη συντακτική ομάδα γιατί παρουσιάζεσαι σαν αναγνώστης τότε, όπως και όλοι οι άλλοι? Που και έχουν κλέψει κατά διαστήματα, για ψαχτείτε λίγο μεταξύ σας, αλλά και στα γραφεία της χρυσής αυγής συχνάζετε. Κατοικίδια με τα ούλα σας. Α, ο κασιδιάρης ψάχνει μπράβο, δεν πας για να είσαι περισσότερο στο στοιχείο σου?

      Διαγραφή
    3. Οτι θυμάσαι χαίρεσαι και ότι δηλώσεις είσαι φίλε μου.

      Διαγραφή
  5. Ροδοπάκια αν είναι αληθινά όσα γράφεται και δεν μας κάνετε πλάκα σχετικά με το Μουσουλμανικό το χωριό που λεβέντες και αγνοί Έλληνες κάτοικοι απολαμβάνουν αυτό που κανονικά τους ανήκει ως πολίτες της χώρας μας δηλαδή Ισονομία και Ισοπολιτεία,στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια τότε σήμερα έβγαλα λαγό γιατί εδώ στην ενδοχώρα Έλληνες αγνοί=ακομμάτιστοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ Ισονομίας και Ισοπολιτείας κάτι σαν με πατρικίους και πληβείους βιώνουμε
    Αν στο συγκεκριμένο χωρίο απολαμβάνουν Ισονομία και Ισοπολιτεία γνωρίζεται αν επιτρέπεται να ζητήσουμε άσυλο
    με μεταδημότευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ροδοπάκια αν είναι αληθινά όσα γράφεται και δεν μας κάνετε πλάκα σχετικά με το Μουσουλμανικό το χωριό που λεβέντες και αγνοί Έλληνες κάτοικοι απολαμβάνουν αυτό που κανονικά τους ανήκει ως πολίτες της χώρας μας δηλαδή Ισονομία και Ισοπολιτεία,στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια τότε σήμερα έβγαλα λαγό γιατί εδώ στην ενδοχώρα Έλληνες αγνοί=ακομμάτιστοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ Ισονομίας και Ισοπολιτείας κάτι σαν με πατρικίους και πληβείους βιώνουμε
    Αν στο συγκεκριμένο χωρίο απολαμβάνουν Ισονομία και Ισοπολιτεία γνωρίζεται αν επιτρέπεται να ζητήσουμε άσυλο
    με μεταδημότευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.