Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αξιος - άξιος ο Τοποτηρητής!!

 Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες.Υποδοχή,Ενθρόνιση και άλλες βαρίτημες λέξεις και έννοιες που στον απλό λαό φαντάζουν δισθεώρητες.Όλα έτοιμα?Μάλλον όχι ακόμη,μιας και τα συνεργεία νυχθημερόν εργάζονται για να τα φέρουν όλα εις πέρας.Άξιοι και οι τεχνίτες των συνεργείων αλλά περισσότερο ΑΞΙΟΣ ο "έχων το γενικό πρόσταγμα" τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.Κοινωνικότατος μιας και δεν χάνει καμμιά εκδήλωση ειδικά αυτές που σπονσοράρει ο Τούρκος Πρόξενος.Με τον οποίο Πρόξενο ήρθε πιό κοντά όπως ήταν διακαής του πόθος,απ'ότι δήλωσε μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου.Χάρην αυτής της προσέγγισης και η παρουσία του στο πολιτιστικό δρώμενο με τους Τούρκους Δερβίσηδες στο επιβλητικό Μέγαρο της πόλης της Κομοτηνής.
 Προλαβαίνει άνετα σε όλες τις υποχρεώσεις του και τοπικά και στην δική του Μητρόπολη μιας και η "ΜΕΡΣΕΝΤΕΖΑΡΑ" που τον μετακινεί είναι και γρήγορη και ασφαλέστατη.Μεταξύ όλων των άλλων τεχνικών στοιχείων είναι και πάρα πολύ προσεγμένη και δεν μιλάμε μόνο για το γυάλισμά της αλλά και για την θέση που παρκάρει.Συγκεκριμένα την θέση μπροστά από την Μητρόπολη,η οποία αν και όλος ο υπόλοιπος χώρος στάθμευσης θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο,η συγκεκριμένη είναι εξόχως προσεγμένη και ο τριγύρω χώρος για το μητροπολιτικό όχημα εξίσου τακτοποιημένος.

 "Ιδού ο νυμφίος έρχεται..." με ΜΕΡΣΕΝΤΕ και το εκκλησίασμα στο βομβαρδισμένο τοπίο,θα λέγαμε στην καθομιλουμένη γλώσσα του λαού.Ας ευχηθούμε ο νέος μητροπολίτης να ρίξει και μια ματιά στον περιβάλοντα χώρο υπενθυμίζοντας στους τοπικούς άρχοντες υπεύθυνους των έργων ότι υπάρχουν και άλλοι πέραν των "νυμφίων".

2 σχόλια:

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.