Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ροδοπάκια Who is - ποια σχόλια σβήνονται και για ποιο λόγο

Για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας ετοιμάσαμε και θα δημοσιεύσουμε από σήμερα μία σειρά άρθρων σχετικά με την δικτυακή μας παρέα. Στο πρώτο σημερινό μας κείμενο εξηγούμε με λίγα λόγια με ποιον τρόπο γίνεται ο online διάλογος, ποια σχόλια σβήνονται και για ποιο λόγο...


Ο σχολιασμός στα Ροδοπάκια είναι ελεύθερος. Σκοπός της δικτυακής μας παρέας είναι να προάγει τον διάλογο και συνεπώς και την δημοκρατία, στα μέτρα του δυνατού μέσα από αυτή την ιστοσελίδα. Για τον σκοπό αυτό επιτρέπεται ο σχολιασμός των άρθρων και ο διάλογος μεταξύ επισκεπτών και συντακτών. Λογοκρισία δεν γίνεται σε καμία περίπτωση. Ολες οι απόψεις είναι δεκτές, ακόμη και εάν είναι επικριτικές για το blog μας.

Σε κάποιες όμως περιπτώσεις, ελάχιστες ευτυχώς, υπάρχει άμεση ανάγκη διαγραφής κάποιων σχολίων. Αυτά συνήθως ανήκουν στις παρακάτω περιπτώσεις:
  • Ακατάσχετη και αδικαιολόγητη υβρεολογία. Η ελληνική γλώσσα δίνει την δυνατότητα να πει κανείς αυτό που θέλει κόσμια, έξυπνα και αποτελεσματικά. Δεν είναι ανάγκη από τις 10 λέξεις κάποιου οι 9,5 να είναι βρισίδια. Δεν είμαστε ψευτοηθικολόγοι αλλά για λόγους καθαρά ευπρέπειας και αισθητικής, η αδικαιολόγητη και ασταμάτητη υβρεολογία απορρίπτεται. Το βρίσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και παραγωγικό. Αν είναι να βρίσετε, κάντε το με μέτρο και με τρόπο έξυπνο.
  • Προβοκάτσια. Το να γράψει κάποιος το όνομα κάποιου πολιτικού, δημοσίου προσώπου, δημοσιογράφου, δημάρχου κλπ σχετίζοντάς το με κάποιο δικό μας άρθρο ή με κάποια άλλη αποκάλυψη, δεν μας εκπροσωπεί και δεν μας καλύπτει. Οποιος θέλει να σχολιάσει κάτι ευπρεπώς για κάποιο δημόσιο πρόσωπο, ευχαρίστως δημοσιεύουμε την κριτική. Οχι όμως προβοκάτσιες. Σχόλια λοιπόν που περιέχουν ονόματα, ελέγχονται ως προς το περιεχόμενό τους και εάν κρίνουμε πως είναι προβοκατόρικα διαγράφονται.
  • Συκοφαντία, στοχοποίηση, ρητορική μίσους. Η δημόσια γραφή δεν έχει ως σκοπό να φέρει σε δύσκολη θέση κανέναν παρά μόνο καταστάσεις οι οποίες μας έφεραν ως χώρα σε αυτό το χάλι. Συνεπώς το να αναφέρουμε κάποια πρόσωπα ή κάποια ομάδα ανθρώπων και να στοχοποιούμε έτσι με την δημόσια γραφή μας ανθρώπους που ίσως να μην έχουν και την δυνατότητα να απαντήσουν, είναι μία κατάσταση που δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Δεν μισούμε κανέναν, αφήνουμε τους εχθρούς μας να το κάνουν για εμάς. Κείμενα μίσους, ρατσιστικά και άλλα δεν γίνονται συνεπώς δεκτά.

Αυτές είναι οι 3 κύριες κατηγορίες σχολίων που κυρίως σβήνουμε. Εφόσον όμως ότι γράφετε δεν είναι εκ του πονηρού, να είστε όλοι ήσυχοι πως το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά σας στον ελεύθερο δημόσιο διάλογο, χωρίς να δίνουμε την δυνατότητα κακόβουλων ενεργειών από βαλτούς και μισθωμένους δικτυακούς παρενοχλητές. Εχουν γνώση οι φύλακες...






2 σχόλια:

  1. Οταν εσεις σπιλώνετε πρόσωπα πώς σβήνονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σπιλώνουμε ποτέ φίλε μου, τουλάχιστον όχι ηθελημένα. Για οποιοδήποτε τυχόν σχόλιο ενοχλεί, υπάρχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας. Δες στην στήλη δεξιά και τέρμα κάτω για οδηγίες. Αλλωστε στην ίδια πόλη ζούμε και από την πλευρά μας τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία κακή διάθεση.

      Διαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.