Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο «Τουρκικός Ιός» απειλεί τη Θράκη



Τα Ροδοπάκια παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας μετά την αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Αποκατάστασης «ΆγιοςΓεώργιος» καθώς και τις δηλώσεις σε τοπικά μέσα του ιδρυτή και επιχειρηματία-γιατρού Κων.Στασινόπουλου.

Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας στη Ροδόπη δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την στοχευμένη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προσπάθεια διεισδύσεως της Τουρκίας στον τομέα της υγείας, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι, όλως συμπτωματικώς, εκδηλώνεται και αυτή στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.

 

 Η «εισβολή» των μεγάλων ομίλων παροχής ιατρικών υπηρεσιών της Τουρκίας ξεκίνησε από τη Θράκη από τα μέσα προς το τέλος του 2011, με την επίσκεψη πολυμελών αντιπροσωπειών δύο μεγάλων τουρκικών νοσοκομειακών ομίλων, με την πλήρη υποστήριξη όλου του μηχανισμού που διαθέτει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής στην περιοχή, καθώς και του συνόλου των μουσουλμάνων ιατρών της Θράκης.

 Σκοπός και των δύο ομίλων, η παροχή ιατρικής περιθάλψεως, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, των μουσουλμάνων της Θράκης (και μάλιστα με ειδική έκπτωση), δημιουργώντας έτσι μία ακόμη σχέση εξαρτήσεώς τους με την Τουρκία και δη στον ζωτικό τομέα της υγείας.

Σε μία δεύτερη φάση, εκτιμάται ότι σχεδιάζεται η επέκταση και στους Έλληνες κατοίκους της Θράκης, η οποία θα διευκολύνεται από τη συνεχή υποβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας-ΕΟΠΠΥ.

Οι Έλληνες ασθενείς βρίσκονται όμηροι όχι μόνον της αναλγησίας του αθηνοκεντρικού κράτους αλλά και των ντόπιων «αρμοδίων» οι οποίοι αντί να ενημερώσουν εγκαίρως και να δράσουν αναλόγως βρέθηκαν έκπληκτοι μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις.

 Μέσα σε όλα αυτά, είχαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του μαζί με τη ΔΗΜΑΡ να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τον ανθρώπινο πόνο και ναυψώσουν ανθρωπιστικές κορώνες για την υγεία, τη στιγμή που η συνδικαλιστική τρομοκρατία της αριστεράς με την ανοχή του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος οδήγησαν την υγεία στα σημερινά χάλια.

Θα επανέλθουμε

5 σχόλια:

  1. Εξυπνη η κίνηση του γιατρού - επιχειρηματία. Αν πουλούσε μία κλινική στους Τούρκους θα ξεσηκωνόταν όλοι για εθνικούς λόγους. Τώρα όμως αν πουλήσει μία ΚΛΕΙΣΤΗ κλινική ποιος θα του πει κάτι;; Και το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ μπορεί να γίνει ...ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ. Μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστα!!! ας μην ξεχναμε και καποιους <>ιατρους επιχειριματιες που πριν απο ενα χρονο που βγαζαν τα εκατομυρια και τα πηγαιναν στην τουρκια

      Διαγραφή
    2. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα!! (Οπως ακριβώς και η πατρίδα μας δεν έχει κεφάλαιο - άσχετο!)

      Διαγραφή
    3. Ή καλύτερα ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Ο ΡΟΥΛΕΜΑΝ .....

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορει να πουλησει ο Στασινοπουλος.Τον αφηνει η εφορεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.