Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Αυτο-οργάνωση και ομάδες περιφρούρησης στα χωράφια της Ροδόπης για τους κλέφτες μετάλλων


Σε καθημερινό φαινόμενο εξελίσσεται πλέον η κλοπή μετασχηματιστών της ΔΕΗ ή ΔΕΔΗΕ(sic) και στην περιοχή μας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την ευρύτερη περιοχή, κάποιοι αγρότες οργάνωσαν ήδη τις δικές τους ομάδες περιφρούρησης μήπως και γλιτώσουν από τις καταδρομικές ενέργειες «μελαχρινών» συνήθως που εν ριπή οφθαλμού ξηλώνουν, διαλύουν, φορτώνουν και εξαφανίζονται…..


Στην αγροτική περιοχή Πόρπης πριν λίγα βράδια εξελίχθηκε κυνηγητό που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από αυτά των ταινιών περιπέτειας. Χωρίς αποτέλεσμα όμως μιας και ο επιδέξιος οδηγός του με Βουλγάρικες πινακίδες σαράβαλου αποδείχτηκε Σουμάχερ! Γνωστοί μεγαλοαγρότες πάντως δηλώνουν πως μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να παταχθεί το φαινόμενο μιας και για έτη τώρα εκτός λίγων συλλήψεων, ουσιαστικά αποτελέσματα δεν υπήρξαν. 

Υπήρξαν βέβαια συλλήψεις σε άλλες περιοχές (Θεσσαλονίκη) που διαπιστώθηκε πως οργανωμένη σπείρα Βουλγάρων με συνδρομή και ντόπιων "ανιχνευτών" έκλεβαν έως και μεταλλικά ανθοδοχεία από νεκροταφεία για να βαρύνει παραπάνω η λεία τους.

Ψίθυροι όμως μιλάνε και για εγχώριους "σιδεράδες" που ξέπεσαν σ’ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης μιας και «ΟΥΚ ΑΝ ΚΛΕΨΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ» παραφράζοντας λίγο το γνωστό αρχαίο ρητό.

Εμείς να ευχηθούμε πάντως καλή βάρδια σε όσους ξενυχτούν στη σκοπιά στα χωράφια και μιας και δεν είναι και τόσο αυστηρά όπως στο στρατό να τους ευχηθούμε να την περνάνε όσο πιο χαλαρά μπορούνε και εννοείται ΚΑΙ με την κατάλληλη παρέα…. Ο νοών νοείτω. 

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.