Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Η μειονότητα, τα σχέδια οικονομικής κατάληψης της Κομοτηνής από την Τουρκία και ...ο ποδηλατόδρομος!!


Ως νέα συντάκτις του ιστολογίου Τα Ροδοπάκια είπα να κάνω το ξεκίνημά μου από ένα θέμα που τελευταία είναι της μόδας. Αυτο για την κατασκευή του νέου ποδηλατόδρομου της Κομοτηνής που ως έργο πνοής θα δώσει μία άλλη εικόνα στην πόλη.


Σίγουρα όλοι είμαστε υπέρ της κατασκευής έργων που θα μας βοηθούν να ζούμε καλύτερα στην πόλη μας. Προβλήματα στο κέντρο όπως η κίνηση των οχημάτων, η απουσία θέσεων στάθμευσης, η παραβίαση του ΚΟΚ καθιστούν την διαβίωση ένα καθημερινό βάσανο για πολλούς ενώ αυτό φαίνεται και στις τάσεις αποκέντρωσης που τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε στο άνοιγμα πολλών νέων επιχειρήσεων εκτός του κέντρου, μεταφέροντας έτσι την εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης προς τα δυτικά και τα νότια.

Ο Δήμος Κομοτηνής από την πλευρά του πολύ σωστά εκμεταλλεύεται τα διαθέσιμα από το ΕΣΠΑ κονδύλια ώστε και έργο να γίνει στην περιοχή αλλά και χρήματα να πάρει. Δεν ξέρω αν αυτά που λένε οι "κακές γλώσσες" ισχύουν, δηλαδή αν τα έργα γίνονται με χαμηλές τιμές έτσι ώστε τα λεφτά που περισσεύουν να πάνε σε άλλα χρέη του ήδη φεσωμένου Δήμου μας αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε όλοι υπέρ του να πάρει ο Δήμος τα λεφτά. Αρκεί να τα χρησιμοποιήσει για το καλό του δημότη.

Ο ποδηλατόδρομος όμως ως έργο έχει και άλλες παραμέτρους ή μάλλον παράπλευρες απώλειες που δημοσίως δεν συζητιούνται. Και θα προσπαθήσω να τις θέσω απλά και ξεκάθαρα στις παρακάτω γραμμές.

Ο ποδηλατόδρομος θα αλλάξει τα κυκλοφοριακά, κοινωνικά, οικονομικά και άλλα δεδομένα στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει. Κι αυτό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής αλλά και λόγω των γενικότερων συνθηκών στην χώρα μας συνολικά. Δυστυχώς όμως ορισμένες παράμετροι δεν έχουν ληφθεί καθόλου υπόψη και πολλοί προβληματίζονται για πολλά θέματα.

Οικονομικές επιπτώσεις

Οπως και ο ίδιος ο δήμαρχος Κομοτηνής παραδέχτηκε σε συνέντευξή του σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρήσεων. Μάλιστα ζήτησε από τους θιγόμενους να προτείνουν τροποποιήσεις. Μέχρι εδώ όλα μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά. Μία όμως προσεκτικότερη ματιά στα στατιστικά στοιχεία του πληθυσμού που επηρεάζεται από την κατασκευή αυτή θα μας βάλει σε άλλου είδους σκέψεις. Σύμφωνα με γρήγορους υπολογισμούς στις κεντρικότερες οδούς (από τις οποίες θα περάσει ο ποδηλατόδρομος με όλες τις επιπτώσεις που θα φέρει) φιλοξενούνται στην συντριπτική τους πλειοψηφία καταστήματα Ελληνοχριστιανών. Συγκεκριμένα μόνο δύο καταστήματα μουσουλμάνων θίγονται, ένα ζαχαροπλαστείο και ένα κατάστημα ζωοτροφών ενώ όλα τα άλλα ανήκουν σε Ελληνοχριστιανούς!! Μέχρι στιγμής από την εμπειρία της κατασκευής του έργου αυτού τόσους μήνες είδαμε τον χαρακτήρα του κέντρου να αλλάζει με την δυνατότητα κίνησης με αυτοκίνητο να μειώνεται αισθητά και τον τζίρο των καταστημάτων να επηρεάζεται αναλόγως. Ως αποτέλεσμα οι πελάτες των καταστημάτων αυτών μετακινούνται σε καταστήματα άλλων περιοχών, πιο άνετων ως προς την μετακίνηση με όχημα όπως στην Λεωφόρο Ηρώων όπου οι καταστηματάρχες είναι ως επί το πλείστον Μουσουλμάνοι. Με το σκεπτικό πως οι εργασίες θα διαρκέσουν περισσότερο από έναν χρόνο καταλαβαίνει κανείς τι επίπτωση θα έχει το έργο στις επιχειρήσεις που θίγονται (στην μεγαλύτερη πλειοψηφία Ελληνοχριστιανικές να υπενθυμίσουμε) προς όφελος των επιχειρήσεων των Μουσουλμάνων. Κάτι που δεν έχει γραφτεί είναι πως τόσο οι εκπρόσωποι της νόμιμης Μουφτείας, όσο και οι κάθε λογής εκπρόσωποι που είναι συνήθως τουρκοϋποκινούμενοι σε κάποιες χλιαρές διαμαρτυρίες μουσουλμάνων για το έργο, έδωσαν ως εντολή να μην υπάρξει καμία κινητοποίηση διότι οι επιπτώσεις θα είναι θετικές γι αυτούς. Την ίδια γραμμή έδωσε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Ροδόπης (ο γνωστός καταγγελόμενος πριν λίγο καιρό στην Βουλή και ως "Τούρκος πράκτορας") Αχμέτ Χατζηοσμάν. Γιατί άραγε;; Επίσης μαθεύτηκε στην πόλη πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον αγοράς καταστημάτων από εταιρείες τουρκικών συμφερόντων όπως η Ziraat Bankasi Real Estate. Να σημειώσουμε εδώ πως και Μουσουλμάνοι (αυτο-προσδιοριζόμενοι ως "Τούρκοι") δημοτικοί σύμβουλοι που μάλιστα είναι γνωστό πως έχουν διασυνδέσεις με την φασιστική παρακρατική τουρκική οργάνωση "Γκρίζοι Λύκοι" είναι της ίδιας ακριβώς γραμμής με τους παραπάνω παράγοντες της Μειονότητας. Τι να τους έπιασε όλους μαζί και να έχουν την ίδια γνώμη;;; Η μήπως έλαβαν τέτοιες οδηγίες από κάπου;;

Κυκλοφοριακή νέκρωση του κέντρου

Ως γνωστόν από ανάλογες μετρήσεις στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Κομοτηνής, όπως π.χ. η οδός Ορφέως διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα και άλλα οχήματα την ώρα σε ώρες αιχμής. Μάλιστα η οδός Ορφέως είναι ίσως η μοναδική δίοδος σύνδεσης μεταξύ Αστυνομίας, Σχολής Αστυφυλάκων (πλέον Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών) και Νοσοκομείου. Ως εκ τούτου είναι ασφαλές να συμπεράνει κανείς πως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο μέλλον θα είναι δύσκολο έως και αδύνατο να διέλθουν οχήματα Αστυνομίας, Πυροσβεστικής ή Στρατού από την οδό αυτή. Επίσης σε καταστάσεις επεισοδίων ή προβοκάτσιας αστυνομικές δυνάμεις θα αδυνατούν να πλησιάσουν με μεγάλα οχήματα πχ λεωφορεία των ΜΑΤ με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του κέντρου. Ηδη έχουν παρατηρηθεί προβλήματα με την πρόσβαση ασθενοφόρων στις υπό κατασκευή περιοχές του ποδηλατόδρομου με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ανησυχούν για το τι θα γίνει όταν οι εργασίες αυτές ολοκληρωθούν.

Με αυτά και άλλα πολλά ως δεδομένα, δεν επιθυμώ να κινδυνολογήσω παρά μόνο να βάλω κάποιους σε προβληματισμό ως προς την πιθανότητα αλλαγής των σχεδίων και διόρθωσής τους για την κατασκευή ενός λειτουργικού ποδηλατόδρομου στο κέντρο της Κομοτηνής, χωρίς όμως να δημιουργείται πρόβλημα ασφάλειας και άλλο στους περιοίκους.

30 σχόλια:

  1. Ασε μας κυρά μου με τις κινδυνολογίες σου Κυριακάτικα!! Για ακροδεξιά γεροντοκόρη σε κόβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. se enoxloyn oi alithes re karagkozi.

      Διαγραφή
    2. Οχι ρε φίλε, δεν με ενοχλούν οι αλήθειες αλλά οι τσουτσούδες που πετάγονται από το πουθενά και απαντάνε στα σχόλιά μου.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι κινδυνολογίες αγαπητέ αλλά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις. Αν διαφωνείτε γράψτε τις απαντήσεις σας και στείλτε στο Ιστολόγιο να κάνουμε διάλογο.

      Διαγραφή
  2. και εγω ανωνυμε για τρελλο αγαμο!!!!βλακα!!!ακου να κύρα μου!!κανενα βολέμενο τομαρι θα είσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ρε τρίχα από τη φαλάκρα του Παναγιώταρου που θα μου πεις τώρα...

      Διαγραφή
  3. Βαμμένη ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΑ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ και ΑΝΕΡΑΣΤΗ (μην το πω στην καθομιλουμένη..)με τέτοιες απόψεις.Μήπως ήσουνα παρούσα και στα εγκαίνια του ΦΑΣΙΣΤΟΜΑΓΑΖΟΥ στην πλατεία?Καλά που δεν γράφεις και σε πολυτονικό σύστημα με δασείες και περισπωμένες καλή μας κυρούλα που βρωμάς ναφθαλίνη,αναχρονισμό,"νοσταλγία".Ρε ΡΟΔΟΠΑΚΙΑ να πω και στη γιαγιά μου να γράψει μήπως είναι συμμαθήτρια της συντάκτριας και κανονίσουν και κανένα REUNION πάρτυ με συμμαθήτριες που είναι ακόμη ΕΝ ΖΩΗ! Υπερσύχρονες απόψεις....Να την βάλετε να γράφει συνταγές παραδοσιακής μαγειρικής και ΟΧΙ τέτοια κινδυνολογικά-εσχατολογικά άρθρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα έχετε επιχειρήματα να τα πληροφορηθούμε κύριε. Αλλιώς, αν πιθηκολογείτε καλύτερα να σιωπήσετε.

      Διαγραφή
    2. Επιχειρήματα ότι είσαι ΑΝΕΡΑΣΤΗ και ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ? Φαίνεται από αυτά τα τραγικά που γράφεις.Επειδή εσύ λόγω ηλικίας ή πεποιθήσεων(σεμνότυφη?) δεν "καβαλάς" γράφεις και λες ότι σου κατέβει!! Μόνο εξωγήινους και νεφελιμ δεν μας αράδιασες.Άντε να γράψεις καμιά συνταγή μαγειρικής να την διαβάσουν οι νεότερες μήπως και φάμε κανένα φαγητό της προκοπής.Τα ΑΔΕΛΦΙΑ (Εστιατόριο) τα χρυσόσαμε....

      Διαγραφή
    3. Γιατί δε μας γράφεις εσύ καμία ..παραδοσιακή συνταγή για μολότωφ κακομοίρη ψευτο-αριστερέ;;;

      Διαγραφή
    4. Επειδή "κράζω" λίγο την κυρούλα πρέπει να είμαι αριστερός σώνει και καλά?Συμπεράσματα μου είναι και δεν πάει να πει ότι έχω δίκιο...Κατευθείαν να το πολιτικοποιήσεις...Κακεντρέχεια και φανατισμός από παντού! Ούτε να "κράξουμε" δεν μπορούμε πια με τοοοοόση δημοκρατία εδώ μέσα(και όχι μόνο)....Πάντως για την συνταγή επιμένω.

      Διαγραφή
  4. Σιγά μην είναι στην Χρυσή Αυγή. Εκεί έχουν και ιδεολογία (ασχέτως αν διαφωνεί κάποιος μαζί τους) και επιχειρήματα. Η κυρία είναι καραΚρατικοδίαιτη του κερατά!! Σε καμία θέση για χαρτζιλίκι και σε άλλες 10 στα κρυφά, μέσω κομματικών γραφείων. Σαν αυτές από κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα (όχι μόνο ιδιωτικά) της περιοχής που δεν πατάνε στη δουλειά τους και μπαινοβγαίνουν όλη μέρα στα βουλευτικά γραφεία. Αντε εφάπαξ και στο σπίτι σου κυρά γειτόνισα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΠΑΡΙΑ ιδεολογία έχουν....και ΠΑΠΑΡΙΑ επιχειρήματα αυτοί οι κάφροι! Και να μπαινοβγαίνεις σε βουλευτικά γραφεία αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι ΑΘΛΟΣ.Ολομόναχος θα είναι όποιος πηγαίνει.Δεν πάνε και πολύ καλά οι δουλειές....Οι γυρολόγοι πάντως των γνωστών γραφείων συνεχίζουν ακάθεκτοι το "θεάρεστο έργο τους"και ενίοτε συναντιούνται και μεταξύ τους στα γραφεία που τρέχουν για γλύψιμο σε νυν,τέως και ίσως ........υπουργούς

      Διαγραφή
    2. Οι βίζιτες της Κομοτηνής δεν έχουν σταματήσει να μπαινοβγαίνουν στα πολιτικά γραφεία αφού από εκεί πλούτισαν και πλέον διατηρούν κάποια τυχερά. Για βίζιτες και ρουφιάνους ποτέ δεν έχει αναδουλειά. Ειδικά σε αυτή την πόλη..

      Διαγραφή
    3. Για βίζιτες αυτή η πόλη από παλιά εισήγαγε και οικονομική βοήθεια από την"μαμά" εξ ανατολών.Μέχρι να σπάσει και η ανατολική φούσκα της "ευημερίας" όλο και κάποιο "γρόσι" θα καταλήγει σε ντόπιες τσέπες(θηλυκές και αρσενικές) για βίζιτες οποιουδήποτε περιεχομένου (sexουαλικού,ενημερωτικού,πολιτικού,επαγγελματικού κ.τ.λ.) ΜΑΣΑΛΑΧ.....εφεντη μ....

      Διαγραφή
    4. Εχετε κολλήσει όλοι στις δήθεν βίζιτες από πρώην ΕΣΣΔ ή αλλού. Πόσο ονειρεύεστε κακομοίρηδες!!! Οι μεγαλύτερες βίζιτες είναι ντόπιες και σε αντάλλαγμα δεν παίρνουν 50 ευρώ αλλά διορισμούς!! Εκεί που ήταν να διοριστούν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ τα παιδιά σας, μπήκαν βίζιτες με προσόντα που αξιολογούνται μεταμεσονύκτιες ώρες σε οριζόντια στάση. Καημένοι ξυπνήστε!!!

      Διαγραφή
  5. Το κείμενό σας αγαπητή αρθρογράφε είναι κινδυνολογικό, εσχατολογικό και συνομωσιολογικό, μέχρι και Ουφολογικό!! Κάθε έργο έχει επιπτώσεις στην ζωή μας. Καλές και κακές. Το ζητούμενο είναι οι κακές να είναι οι λιγότερες. Αν οι Ελληνοχριστιανοί, όπως τους αποκαλείτε είχαν όλοι μαγαζιά στο κέντρο και οι Μουσουλμάνοι Κομοτηναίοι σε άλλους δρόμους αυτό δεν σημαίνει πως η Κομοτηνή πρέπει για τα επόμενα 450 χρόνια να έχει αυτή την κατάσταση. Πιάνεστε από τυχαία έως αδιάφορα γεγονότα, τα παρουσιάζετε ως δεδομένα και γράφετε ένα δικό σας σενάριο. Αν ο ευπρεπισμός του κέντρου της πόλης φέρει ως αποτέλεσμα κάποια κίνηση να πάει σε άλλους δρόμους, ε τότε ας πάει. Το ποιοι έχουν μαγαζιά εκεί πρέπει να αφήνει αδιάφορο τον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΑΛΤΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ ( ΑΝ ΕΧΕΙΣ )ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΙΑ ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ.
      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΨΗ.

      Διαγραφή
  6. Γρηγόρη Σ. θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρει (χρόνια σου πολλά και για τη γιορτή σου) αλλά στην πόλη μας (Κομοτηνή) αρχικά εκεί που βάδιζαν αραμπάδες και γαιδουράμαξες ρήξαμε άσφαλτο.Κατόπιν αρχίσαμε "πεζοδρομήσεις" με σκεπτικό νεοελληνικό,δηλαδή που έχει οικόπεδο ή ακίνητο ο τάδε δημοτικός άρχοντας ή αρχοντόπουλο.Τώρα και με το σκεπτικό να μην χάσουμε το "πακέτο" του ΕΣΠΑ με μια δήθεν μελέτη θα ποδηλατοδρομηθούμε!! Η πόλη μας έμεινε στις υποδομές "αραμπάδων" και "γαιδουράμαξων" δεκαετίας 1950,τα επιβατικά τετραπλασιάστηκαν,τα εμπορικά το ίδιο και χωρίς μια σοβαρή μελέτη "καβαλάμε τα ποδήλατα"?Ενοείται πως πάμε μπροστά αλλά ας πάμε με σχέδιο και σύνεση και όχι "όποιον πάρει ο χάρος"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές σου Ποδηλατάκια. Το ζητούμενο εδώ είναι να υπάρχει προηγούμενη συνεργασία αρχών και πολίτη και αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση κι όχι μόνο στον Δήμο. Ομως ακόμη κι αν μία δημοτική αρχή όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, θέλει να το κάνει, για πες μου ποιοι δήλωσαν ενδιαφέρον από την αρχή ώστε να συνεργαστούν και να υποβάλουν προτάσεις για τον ποδηλατόδρομο απο την αρχή;; Κανείς. Μόνο περίμεναν προς το τέλος του έργου να διαμαρτύρονται ως κοινοί ΚΚΕ-δες πως διαφωνούν σε όλα κλπ κλπ. Οποιος πραγματικά ενδιαφερόταν θα μπορούσε από την αρχή να πάει στον Δήμο μόνος ή με παρέα και να πιέσει ως δημότης για αλλαγές. Κανείς δεν είναι τέλειος και τέτοιες συνεργασίες σήμερα ειδικά επιβάλλονται.

      Διαγραφή
    2. Αυτά Γρηγόρη θα συνέβαιναν αν ζούσαμε σε κάποια σκανδιναβική χώρα η οποία(χώρα) ενδιαφέρεται για τους πολίτες της και όχι εδώ που ενδιαφέρεται για τους "ιθαγενείς".Εδώ πρώτα βρίσκονται οι εργολάβοι που θα ξεκοκαλίσουν τα κεφάλαια,μετά ανακοινώνεται ΤΟ ΕΡΓΟ και ενώ ήδη οι "έχοντες και κατέχοντες" έχουν επενδύσει κιόλας αυτά που θα "τσιμπήσουν".Έλεγχος πριν και μετά ανύπαρκτος,ατιμωρησία και βόλεμα ημετέρων(εργολάβων,μελετητών,τεχνικών γραφείων κ.τ.λ.)Ίσως κάποτε να δούμε αυτά που δικαίως προτείνεις και επιθυμούμε οι περισσότεροι (πιστεύω...) όταν θα εξαφανιστούν στο πυρ το εξώτερον τα ΤΖΑΚΙΑ που μας κάθονται στο σβέρκο (Εθνικά και Τοπικά) τα τελευταία ....άντα χρόνια.Υπάρχουν άξιοι Έλληνες αλλά δεν επιθυμούν να μπερδευτούν στη συγκεκριμένη στιγμή με τους κοπρίτες των τελευταίων ...άντα ετών. ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ Γρηγόρη .....

      Διαγραφή
  7. Πω! Πω ! Φοβερό επίπεδο κριτικής σκέψης κάποιοι εδώ μέσα. Και Αναλύσεις επιπέδου. Η γυναίκα έγραψε την άποψή της. Από εκεί και πέρα γιατί ξεκατινιάζεστε? Ούτε στη μισθοδοσία του προξενείου να είσαστε. Χαλαρώστε λίγο και κυρίως γίνετε ευγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πάντως φαίνεται από μακρυά ότι είσαι ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ αλλά και κοτσομπόλης του κερατά! Αμάν κάνεις για "ξεκατίνιασμα" απ'ότι φαίνεται.... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ....

      Διαγραφή
  8. Μια χαρά ευγενείς είμαστε βρε νεο-γιαλαμά, έχουμε και κάστρο στην Ουαλία τι πρόβλημα έχεις;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει.
    Πλάτωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ποιος είσαι τώρα;; Ο Πλάτωνας ή η ομιλούσα κλανιά του Πλάτωνα;;;

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμε με τον πύργο , μάγκα του κώλου , η μαγκιά σου είναι μόνο να βρίζεις όποιον λέει την άποψή του . Άντε να βοσκίσεις σε κανένα λιβάδι παράσιτο. Ποδηλατάκια την επόμενη φορά να βάζεις και τη σέλα στο ποδήλατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σε είδα στο ποδήλατο και γέλαγες με τρέλα και ύστερα κατάλαβα πως έλειπε η σέλλα." ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ.........ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.....

      Διαγραφή
  11. TOYN BLAKA KI AN TON PLENEIS TO SAPOYNI SOY XALAS.TI MPOREI NA KATALABEI O AXRISTOS APO EYGENEIA.ENAS GIFTOPISOKOLHTHS THS KALKANTZAS EINAI ME YPOLOGISTH....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είπα κι εγώ να διαβάσω κάποιες σπόψεις μιας και το θέμα μου φάνηκε ενδιαφέρον. Ξεκατινιάσματα και ύβρεις κι από ουσία τίποτα. 'Παλουκόσελα', 'ανέραστες χρυσαυγίτισες' κι άλλα διάφορα φαιδρά. Δεν συμφωνώ προσωπικά με την κυρία αλλά υπάρχουν και κάποια όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.