Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

60 λεπτά Κομοτηνή. Με το Νίκο Μάνεση

  Και περιμένει ο τηλεθεατής να δει την πόλη της Κομοτηνής και τα αξιοθέατά της, την ιστορία της, τις συνήθειες των κατοίκων, την αρμονική συμβίωση των σύνοικων στοιχείων (Μουσουλμάνων, Χριστιανών),την κουλτούρα της πόλης, τους επαγγελματίες που παρά τις τραγικές οικονομικές εποχές που περνούν,ζουν και αγωνίζονται “εντός των τειχών” χωρίς να “μηδίσουν”, τους φοιτητές οι οποίοι δίνουν ζωή στην πόλη με τα νιάτα τους. Λάθος όμως η προσμονή, διότι ως συνήθως οι διαπλοκές και οι “γνωριμίες” έκαναν για άλλη μια φορά το θαύμα τους στην “φοβερή” Κομοτηνή μας.

 Στην Κομοτηνή λοιπόν αναφερόταν το ρεπορτάζ και ο επίδοξος τουρίστας που περιμένει να ενημερωθεί, πληροφορήθηκε πως στην παραλία του Ιμέρου ΗΔΗ έχουν στοιβαχτεί 30 μέτρα βουνά από φύκια τα οποία βρωμάνε κιόλας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δημοσιογράφος. Για την πανέμορφη παραλία Φαναρίου-Αρωγής η οποία ανήκει και στο Δήμο Κομοτηνής, ΟΥΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ. Οπότε σίγουρα ως Κομοτηναίοι κερδίσαμε όσους τουρίστες  επιθυμούν την θεραπεία με φύκια. Πόσοι είναι αυτοί; Θα απαντηθούμε το καλοκαίρι.
 Μιναρέδες υπάρχουν πολλοί και γραφικοί και πολύ σωστά προβλήθηκε το εσωτερικό κάποιου, υπάρχουν όμως ΚΑΙ εκκλησίες πολλές, ιστορικές και επιβλητικές αλλά και πάλι ΔΕΝ παρουσιάστηκε καμμία. Με κίνδυνο να με χαρακτηρίσει ο αναγνώστης ρατσιστή(χωρίς να είμαι), να αναφέρω πως ο καφές της Κομοτηνής που γνωρίζουν ΟΛΟΙ ανά την Ελλάδα είναι του γνωστού επιχειρηματία στην κεντρική πλατεία και ΟΧΙ του συμπολίτη στην οδό Ερμού, ο οποίος είναι εξίσου εύγευστος αλλά ΟΧΙ ξακουστός. “Τυχαία” μάλλον ο ρεπόρτερ συνάντησε το συγκεκριμένο καφεκοπτείο και το παρουσίασε. Όπως “τυχαία” προτίμησε να αναδείξει το καφενείο ορεινού Μουσουλμανικού χωριού και όχι το εντυπωσιακής ομορφιάς καφενείο της Μαρώνειας κάτω από την σκιά του τεράστιου πλατανιού. Και τα “τυχαία” συνεχίζονται με την συχνότητα των Μουσουλμάνων συμπολιτών που παρουσιάστηκαν, σαν να έλειπαν οι Χριστιανοί από την πόλη την συγκεκριμένη ημέρα.
 Εμπορικά βέβαια, ο επίδοξος επισκέπτης της πόλης ενημερώθηκε πληρέστατα για την κίνηση σε καταναλωτικά αγαθά ,παροχή υπηρεσιών(κούρεμα) και φουλάρισμα βενζίνης στο….. Κίρκοβο της Βουλγαρίας. Εδώ βέβαια αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ροδόπης, διότι βοηθάει και τον γειτονικό λαό που λιμοκτονεί, επειδή εμείς είμαστε “χορτάτοι”, όπως επίσης ΚΑΙ τους γνωστούς τοπικούς πολιτικούς άρχοντες, οι οποίοι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ στην πόλη της Κομοτηνής μέσω….Βουλγαρίας.
 Τριτοκοσμικές και άθλιες οι εικόνες από τον οικισμό παλιννοστούντων Ποντίων στις Σάπες. Μακάρι το ρεπορτάζ να είναι η αιτία να διορθωθεί ή και να εξαλειφθεί η τραγική αυτή κατάσταση. ΠΟΙΟΣ στα αλήθεια όμως το πιστεύει αυτό;TI έγινε τόσα χρόνια και ποιός πολιτικός έχει το σθένος να προσεγγίσει στα κοντέινερ της συμφοράς για να υποσχεθεί για ακόμη μια φορά;
Αν βέβαια παρέτεινε για λίγο την διαμονή του στην περιοχή ο συμπαθής κύριος Μάνεσης θα είχε την ευκαιρία να καταγράψει και τις τουρκοαφίσες που ανήρτησε  ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και τότε σίγουρα ο επίδοξος τουρίστας θα ετοίμαζε και το διαβατήριό του για μελλοντική επίσκεψή του στην Κομοτηνή.
 Τελειώνοντας, οφείλουμε να συγχαρούμε τις δημοτικές αρχές του Δήμου Ξυλαγανής-Σαπών διότι αν και το ρεπορτάζ ονομαζόταν 60 λεπτά Κομοτηνή, το μεγαλύτερο ποσοστό αναφερόταν στον εκεί Δήμο, γεγονός που αποδεικνύει πως οι δημοσιοσχεσίτες του Δήμου Κομοτηνής κάπου υστερούν.   Αυτονόητο βέβαια πως τα συγχαρητήρια αρμόζουν και στον Νίκο Μάνεση, διότι δημοσιογραφικά κάλυψε άψογα τα μέρη στα οποία τον ξενάγησαν οι ντόπιοι οδηγοί του. Καλό θα ήταν την επόμενη φορά οι ιθύνοντες του Δήμου Κομοτηνής να φροντίσουν να είναι περισσότερο “επικοινωνιακοί”, μήπως και αναδειχτεί το πραγματικό πρόσωπο της Κομοτηνής και γενικότερα της Ροδόπης, μιας και ως Ροδοπάκια μας αφορά ΑΜΕΣΑ.                 

                                                                                                      Σε θέση μάχης
                                                                                                                Άντερς Σβένσον

7 σχόλια:

  1. Αυτοί οι κοπρίτες στο Δημαρχείο μόνο για τσιγαροσυζήτηση και κοπάνες από την δουλειά τους είναι.Μόνο τζαμιά και μουσουλμάνους έχει η περιοχή ρε τούβλα? Αγορά μέσα στην πόλη δεν υπάρχει για να τον γυρίζατε τον Μάνεση?Ο Εμπορικός σύλλογος θα αισθάνεται πολύ υπερήφανος? Στην Βενιζέλου γιατί δεν πήγαν? Την Λέσχη Κομοτηναίων που είναι πανέμορφη? Το Βυζαντινό τείχος ? Την Παναγία την εκκλησία? Τα πανεπιστήμια και την πανεπιστημιούπολη? Το Φανάρι και την Αρωγή? Ταβέρνες και φαγάδικα? Το στάδιο του Πάνθραξ? ΤΟΥΒΛΑ Ε ΤΟΥΒΛΑ !! Δείχνατε το μάρκετ στο Κίρκοβο γιατί σας τα ακούμπησε ο ιδιοκτήτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία αρπαχτή έκανε και ο Μάνεσης, ο επόμενος παρακαλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και νόμιζα ότι έχω πρόβλημα που στο τέλος του επεισοδίου ήθελα να σπάσω την τηλεόραση από τα νεύρα μου, τελικά είμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και νόμιζα ότι έχω πρόβλημα που στο τέλος του επεισοδίου ήθελα να σπάσω την τηλεόραση από τα νεύρα μου, τελικά είμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και νόμιζα ότι έχω πρόβλημα που στο τέλος του επεισοδίου ήθελα να σπάσω την τηλεόραση από τα νεύρα μου, τελικά είμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και νόμιζα οι έχω πρόβλημα που στο τέλος του επεισοδίου ήθελα να σπάσω την τηλεόραση από τα νεύρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.