Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Δέσποινα vs Νότης: Μία μουσική (?) μονομαχία


Και ξαφνικά, εκεί που οι θαυμαστές και των δύο επώνυμων καλλιτεχνών "αδημονούν" για το πότε θα περάσουν οι μέρες για να απολαύσουν επί σκηνής τους αγαπημένους τους,όλα κατέρευσαν. Η Δέσποινα ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Νότη υπέρ της "ναζιστικής" Χρυσής Αυγής, διότι όπως δήλωσε <<είχε γονείς μετανάστες>>. Γκέτο ΚΑΙ ο καλλιτεχνικός χώρος υπέρ ή κατά πολιτικών ιδεολογιών; Μάλλον ΝΑΙ για την κυρία Μαλλέα - Βανδή - Νικολαίδη εκ Καβάλας ορμώμενης. Δηλαδή,σύμφωνα με το σκεπτικό της θα πρέπει τώρα να βρει κάποιον καλλιτέχνη των δικών της πολιτικών πεποιθήσεων (αν έχει), τις οποίες δεν έχει δηλώσει (πεποιθήσεις) ο οποίος καλλιτέχνης να είχε και μετανάστες γονείς! Αυτό θα είναι το ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ ντουέτο,σύμφωνα με το σκεπτικό της Δέσποινας.


Γνωστός για τις ιδέες του ο Νότης από την αρχή της καριέρας του, τις οποίες σε κάθε του συνέντευξη δημοσιοποιούσε, με αποτέλεσμα να υποστεί και σκληρή κριτική, αλλά και "πόλεμο" στην δουλειά του. "Ντροπή σε όλους μας μα πιό πολύ σε εκείνους" λέει σε τραγούδι του πριν μια δεκαετία τουλάχιστον,δείχνοντας επιδεικτικά το κοινοβούλιο. Για την Αγια Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη τραγούδησε, για την Στέλλα την Σμυρνιά και γενικότερα ο λόγος του και ο στίχος αρκετών τραγουδιών του ήταν αντιδραστικός και νοσταλγικός. Δεν κρύφτηκε ποτέ. Πάντα έτσι ήταν, άσχετα με τα "ρεύματα της εποχής". Προκλητικός μέχρι και με το "κιτς" ντύσιμό του αλλά χωρίς να προκαλεί ποτέ με την ιδιωτική ζωή του.

Γνωστή και η Δέσποινα γιατί μας τραγουδούσε "Τι κάνει μόνη της μες στο σαλόνι της", το οποίο σαλόνι φρόντισε ο Ντέμης να το επιπλώσει με οτιδήποτε ακριβότερο μπορούσε, μιας και οι αποδοχές από την Αεκάρα ήταν πλουσιοπάροχες. Τις μόνες αναφορές που ακούγαμε για το Δεσποινάκι, ήταν για το που έκανε ψώνια, τι ρούχα φορούσε και με πιό από τα αμάξια της οικογένειας βγήκε για ψώνια. Fun club από κοριτσόπουλα όλης της χώρας, τα οποία "κόβουν φλέβα" για το είδωλό τους. Και ξαφνικά δηλώνει πολιτικά ευαισθητοποιημένη και εναντίον του χώρου τον οποίο κατονομάζει ο συνεργάτης της επί σκηνής.

Γιατί την συγκεκριμένη στιγμή Δέσποινα; Μήπως γιατί τώρα ακούγεται ο συγκεκριμένος χώρος και αποδίδει διαφημιστικά; Μήπως γιατί το όνομά σου έχει να ακουστεί αρκετό καιρό; Μήπως γιατί το όνομα του Νότη "βαραίνει" λίγο παραπάνω; Μήπως οι image makers που επιμελούνται το κάθε βήμα κάθε καλλιτέχνη σου είπαν "την κατάλληλη δήλωση";

Οπαδός του Νότη δηλώνω ως καλλιτέχνη και όχι για τις πολιτικές του τοποθετήσεις, για τις οποίες δεν θα τον κρίνω όπως δεν θα κρίνω και κανένα ΜΗ πολιτικό πρόσωπο για τα πολιτικά του πιστεύω. Τον Νότη τον συμπαθούσα και τον συμπαθώ ως καλλιτέχνη. Άλλα είναι τα "πολιτικά όντα" που οφείλουμε να κρίνουμε ως ενεργοί πολίτες. Έτσι θεωρώ πως λειτουργεί η Δημοκρατία, η οποία δεν φοβάται και δεν κινδυνεύει ούτε από τους συμπαθούντες του Νότη, αλλά ούτε από τους συμπαθούντες της Δέσποινας.

3 σχόλια:

  1. Όταν "βγεί η ψείρα στον γιακά" τότε αρχίζουν και τα "προχωρημένα".Η συγκεκριμένη βοδάρα έχει να ακουστεί κάτι φεγγάρια σε αντίθεση με τον Νότη ο οποίος προχθές παρέλαβε ακόμη έναν πολυπλατινένιο δίσκο.Την έκλασε ο Φοίβος που της έδινε τραγουδάκια για κοριτσάκια και μαράζωσε.Με την "δημοκρατική" αυτή στάση θεωρεί πως διαφημίστηκε?Σιγά μην "μασήσει" ο Νότης από την Βανδή και οποιονδήποτε σαν αυτήν.Το μαγαζί του ούτως ή άλλως ΑΥΤΟΣ το γεμίζει και όχι η Δέσποινα με το Αγριολούλουδο της ή με το Σαλόνι της!Ας είναι καλά ο Ντεμίνιο που ως γάτος μάσησε από την ΑΕΚ και μασάει τώρα από την εταιρεία προώθησης-διαφήμισης κ.τ.λ. που έφτιαξε.Αν περίμενε από το Δεσποινάκι σε κανένα γάμο στη Χρυσούπολη ή στους Φιλίππους της Καβάλας θα τραγουδούσε και στα πανηγύρια του Παγγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά ρε Βρασίδα που γνωρίζεις τα πάντα για το Δεσποινάκι.Ο άλλος ο κάγκουρας ο κωλοφασίστας δεν είδες πως χαιρετάει?Γέμισε ο τόπος χρυσαύγουλους τελικά...Πόσοι άλλοι θα είναι που δεν φανερώνονται?Στις εκλογές θα πάθουμε την πλάκα της ζωής μας απ ότι φαίνεται.Το ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ή ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ απ ότι καταλαβαίνουμε όλοι μάλλον προς τα εκεί οδεύει...Ήμαρτον.

      Διαγραφή
    2. Τελικά πολύ κράξιμο για την ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑ Βανδή από διάφορους και διάφορες.Για την διαφήμιση και για 5 λεπτά δημοσιότητας ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ οι celebrities μέχρι και χρώμα αλλάζουν.ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...Και ακόμη μεγαλύτερα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ οι μικροαστοί που ταυτίζονται μαζί τους.

      Διαγραφή

Τα σχόλια για λόγους ορθής χρήσης του διαδικτύου πρώτα ελέγχονται. Δεν λογοκρίνουμε απόψεις παρά απαγορεύουμε άσεμνες εκφράσεις, προβοκάτσια και προπαγάνδα. Κάποιος διαχειριστής θα ελέγξει το σχόλιό σας και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.